av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
Det e’ ikkje eg så har tatt det, det e’ Løtvedt!

En sang om Brann
Cosmo; CNS 580, [197?]
1 single

Første diamant fra Musikkavdelingens store skattkiste er en forbigått og skyggesatt Brann-sang. Den kom ut på siste halvdel av 70-tallet, samtidig som Ove Thues to mest kjente Brann-sanger begynte å regjere på tribuner og platespillere.

Tekstforfatter og vokalist, Bjørn Dahl, (må ikke forveksles med dagens daglige leder i sportsklubben) er mannen i svart på coveret. Ved hans side står tidligere Brann-spiller Frode Larsen, mer vet ikke vi.

Biblioteket har heller ikke lykkes i å fastsette korrekt utgivelsesår – kan BAs lesere hjelpe?

I BA og Bergen Offentlige Biblioteks serie om mer eller mindre ukjente platecover har vi fått svar!

ELVIN OFFSIDE: Forrige fredag presenterte vi dette platecoveret, og responsen har ikke uteblitt. Truls Løtvedt har følgende opplysninger i tillegg til at Bjørn Dahl og Frode Larsen står bak fra venstre:

– Platen er innspilt i Løtvedt Lydstudio i Feråsen i Fana, utgitt på Cosmo plateselskap – et Løtvedt-selskap – og coverbildet er tatt hos Fotograf Løtvedt på Torget. Helt til høyre står Terje Kildedal, de to i sentrum kjenner jeg ikke.

Terje Kildedal og Bjørn Dahl er for øvrig skuespillerne i den kjente reklamefilmen for Løtvedt på Torget: Skurken i fangedrakt – Bjørn Kildedal – med et bilde under armen som stoppes av politimannen – Bjørn Erik Dahl – der skurken avslutter med utropet «Det e’ ikkje eg så har tatt det, det e’ Løtvedt!»

Leserkommentarer:

  • Hei. Jeg har denne platen. Men desverre finner jeg ikke noe årstall på platen.

Men baksiden av coveret forteller hvem som var med på innspillingen:

Gunnar Bergstrøm – trommer og erfaring

Dag Skarvang – bass, gitar og moral

Torgeir Paulsen – piano og godt humør

Bjørn Dahl – sang og flaue vitser

Jan Henriksen – konfransier m/ influensa

Øyvind Offerdal – på mange strenger

Stein Flataker – sang og gikk

Pluss Hexenhammer tribune kor:

Sigbjørn Paus – Terje Bakke – Steinar Oppedal – Dag Vidar Høidal  (Gunnar Johannesen, lørdag 13. juni kl 21)

  • halloen, tror denne platen kom ut 1977/78. dette er p.g.a suporter utstyret som de er kledd ut i. det var noe som jeg selv hadde på den tiden,har også denne platen hilsen atle (har opplevd 3 seriemesterskap i skrivende stund venter på flere), torsdag 11. juni kl 23
  • Mannen med fotballen foran i bildet er Rolf Breistein som i mange år har arbeidet på Haukeland sykehus som portør. Også Bjørn Dahl og Bjørn Kildedal har i mange år hatt sitt virke på Haukeland sykehus. (Tos, mandag 15. juni kl 13)


Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 5. og fredag 12. juni, 2009.