Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:16:59+02:00
Flerstemt sang fra døgnfluenes tiår.

Ephemera
Glue
RCA ; 74321 411382,
1996.– 1 CD
 

Ephemera: Christine Sandtorv, Inger-Lise Størksen og Jannicke Larsen, startet som en akustisk folk-pop-trio i 1994, hvor alle tre sang og trakterte strengeinstrumenter, der de øvde i kjelleren på Nygård kirke på Laksevåg. Allerede før de hadde spilt live; fire dager etter at de hadde sendt ut demotaper, hadde de kontrakt med BMG. Glue kom ut 14. oktober 1996 – første offisielle spillejobb var på Røkeriet en måned seinere, for over 300 tilhørere, en konsert som Engelen beskrev i panegyriske ordelag i BT (18.11.96).

Platen ble spilt inn i Waterfall Studio i Oslo, med produsent Knut Bøhn, som også satte seg ved orgelet og snappet bassen ved et par anledninger. I tillegg til de to assosierte medlemmene, trommis Bjarte Ludvigsen (Poor Rich Ones) og bassist Per Amund Solberg (Number Seven Deli), medvirket bl.a. Geir Sundstøl.

Kontrakt med stort og veletablert selskap til tross – neste album ble utgitt på gruppens eget Ephemera Records – nå ville de ha kontroll over både bauger og kanter, og innspillingen ble gjort i Bergen, med Yngve Sætre ved roret.

Ephemera ga ut 5 studioalbum, og med det fjerde fikk de en megahit i låten Girls Keep Secrets in the Strangest Ways, som ble kåret til årets låt av NRK P3s lyttere. Musikkavdelingen har alle albumene og enda flere singler/eper. Det siste Ephemera ga ut var jubileumsplaten Monolove, i 2004. Så gikk alle tre hen og fikk barn, og Ephemera gikk i dvale, men plutselig en dag våkner de gjerne opp igjen, for bandet er ikke oppløst, forsikres vi fra sikre kilder!

Publisert i BAs papirutgave fredag 27. august, 2010.