Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:16:59+02:00
Millom bakkar og berg nedpå Balkan: nordmannen reker og havner i bondekalas i balkanfjellene.
Fliflet/Hamre Energiforsyning
Ivar Aasen Goes Bulgaria
Lahrmsteiner elite ; Lahrm 1813
1994 - 1 CD

Gabriel Fliflet og Ole Hamre er med på hhv. 13 og 15 innspillinger i musikkavdelingens samling, og på 7 av dem er de sammen. De har samarbeidet med personligheter som David Lindley fra San Marino, California, M. A. Numminen fra Somero, Finland, Ingor Ántte Áilu Gaup fra Guovdageaidnu, Einar Mjølsnes fra Voss og Ragnar Hovland fra Bergen, Strandvik og Luster!

De spiller alt fra slåtter til eksperimentell hybridmusikk, fra makedonske danselåter i halsbrekkende tempo via suller og ruller til sørmodige viser fra de finske skoger, og de gjør det akustisk; de sveiper innom de fleste verdensdeler – og alltid lurer de med minst én liten bergenshyllest, her: Eg elsker Bergen og Utsikt fra Fløyen, sistnevnte fremført på et vis du ikke har hørt før om du ikke har hørt denne.

Ivar Aasen Goes Bulgaria er duoens første samarbeidsutgivelse; Gabriel Fliflet spiller trekkspill og synger, og er for mange kjent som (ut)strålende vert for folkemusikklubben Columbi Egg. Trommeslageren/perkusjonisten Ole Hamre kjenner både barn og voksne fra hans mange spillopper og happenings under OiOi- så vel som Natt-Jazz-festivaler, og han har sneket seg med i Skatter & rariteter ved et par anledninger allerede: Hot Project og Rust – innspillinger fra tidlig 80-tall.

Fliflet ”solodebuterte” med den vakre Rio Aga for et par år siden, også den er det verdt å få med seg. Mannen er dessuten i sving allerede i morgen, med sitt Columbi Egg, ute i Skrivargården på Hotel Augustin, der Cajun Nord Trio står på menyen, under overskriften Helaften i Louisiana.

 

Publisert i BAs papirutgave fredag 10. september, 2010.