Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:02+02:00
Saksofonisten fra Dale.

Standards
Blue Note; 7243 8 53325 2 4, 1996
1 CD

Saksofonisten, låtskriveren og vokalisten fra Dale, ble oppdaget av H.P. Gundersen og Kåre Sandvik på første halvdel av 1990-tallet.

Hun ble med til deres Animal Farm og ga ut ett album med dem. Etter et par år gikk hun solo, og debuterte med Standards. Helén Eriksen var den første norske artist med utgivelse på den legendariske amerikanske jazz-etiketten Blue Note Records. Platen er en delikat reise i et urbant landskap, der cooljazz og hip hop-rytmer glir over i hverandre.

Platen ble da også produsert av norsk hip hops gudfar – Tommy Tee. Han var imidlertid mer enn bare produsent, og både han og andre fra Tee Productions bidro til at resultatet ble så bra som det ble, og til Spellemannprisen for beste nykommer. En av rapperne som var med kalte seg den gang N-Light-N, men har siden skiftet navn til Son Of Light – tilfeldighetene vil ha det til at både han og Tommy Tee er å høre på Verftet I KVELD – det samme gjelder vår egen Lars V. og mange, mange andre.

Skulle ikke forundre meg om Helén Eriksen dukket opp også.

RESPONS:

  • Mycket bra skiva, denna skal jag finna fram och lyssna på når jag kommer hem imorron (Karsten B., lørdag 10. oktober ved midnatt)

Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 9. oktober, 2009.