av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
Far or triskona, far stilt!

Sing and Dance With Us
NorDisc ; NORLP 2
1964. – 1 LP

Det var selvsagt bare et spørsmål om tid før Ivar og Kari skulle dukke opp i denne spalten, og når de først gjør det er det med en virkelig raritet! Uvisst av hvilken grunn, valgte Nor-Disc å gi ut en plate med med engelsk tittel! Ikke nok med det – de ombestemte seg underveis – først kom den med tittelen Holiday in Norway, med rød skrift på omslaget. Når man så fant ut at denne tittelen ikke holdt mål – for hvem anes ikke; tenkte man virkelig utenlandslansering? – så klistret man bare den nye tittelen over den gamle (som kan skimtes gjennom klistrelappen).

Platen er uansett en solid samling av hits, som Kem har tatt min fena, Dar kjem dampen, Jenta i veven og, selvsagt, Hestehandlarar, med en kneggende Geirr Tveitt i duett med Ivar. Alt dette borger for raritetstatus, men for å understreke hvilken skatt platen også er: den er nummerert som LV1 i Musikkavdelingens visesamling – nr. 1, altså.

Ivar Medaas and Vestlandsduoen, står det, og det kan forvirre – var ikke Vestlandsduoen nettopp Ivar og Kari, da? Jo, men ikke bare; først var det Ivar og Ellen (Fredriksen). Vestlandsduoen platedebuterte i 1960. Kari kom inn i Ivars liv først året etter, og dette er en samleplate med både solo- og duoting. Ivars mest berømte tonsetting er Dar kjem dampen, til tekst av døvepresten Ragnvald Hammer; den ble spilt inn på single året før den kom med på samleplaten.

Ivar Medaas var fra Alversund, kom til verden i 1938 og døde i 2005 – da gråt både bymann og bonde.

 

 

Ivar Medaas bakside