Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
En seabilly fra Sotra.

North Atlantic Ocean
Slagerfabrikken A/S – HLP 77006
1984. – 1 LP (CD: Dialog ; DFP-CD 1006, 1998)

Kyst- og strilekulturens fremste forkjemper og -sanger gjennom en årrekke, Torgdagens far – Johannes Kleppevik, hadde fortid som bassist i Clive Scott & The Skywegians da han debuterte med Tramp & trall I i 1977. I tillegg hadde han i en årrekke forsynt andre artister med tekster og låter.

North Atlantic Ocean fulgte opp Kleppeviks Tramp & trall-plater, og var hans tredje longplayer da den kom ut i 1984. Den inneholder låter på både engelsk og norsk, og bærer preg av at det meste av materialet ble til da han jobbet som sjømann. Låter som Tar du med ei helsing, tittellåten og Uteseglarvalsen er eksempler på dette. En annen stor radiohit fra platen er No kjem ein vals.

For n’te gang sniker Trygve Thue seg med på Skatter og rariteter – andre medvirkende på albumet er for eksempel Magne Lunde, Harald Dyb, Jarle Zimmerman, Gunnar Bjelland, Olav Dale og Gaute Storaas.

Det er en glede å kunne melde at North Atlantic Ocean igjen er å få tak i på CD – i flere år har vi fått melding om at den er utgått, nå lar den seg altså skaffe. (Vi har selvsagt utgivelsen både på LP og CD, men vi har mistet våre utlånseksemplarer. Nå er det bestilt nye!)

På baksiden av coveret står det så personlig og fint: ”Brev kan sendast til Johannes Kleppevik, N-5390 Klokkarvik.” Det kan de ikke lenger, Johannes Kleppevik døde i 2001, bare 53 år gammel.

Baksiden av LP-coveret.

Førsteutgaven på CD.


Publisert i BAs papirutgave fredag 26. februar 2010.