Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
En klassiker fra pønketiden i Bergen!
Stengetider, Lykkelige foreldre (Krampe)
Takk hold kjeft, Blå hun (Overdose) 

Krampe og Overdose
Mehl din egen kake rekord, 1980.
1 single

En såkalt splittsingle, der Krampe avleverer den udødelige ”Stengetider” (med på samleplaten Anarki og kaos – norsk punk ’79-’81) og ”Lykkelige foreldre” på ene siden.

Overdose, på sin side, kvitterer med ”Takk hold kjeft” og ”Blå hun”, som det står på coveret med store bokstaver – men det må da være skrivefeil; det synges da vitterlig om blå hud!? Dette kan sikkert BAs lesere oppklare.

Krampe var, så vidt oss bekjent, fra samme område som Shjakk; altså Paradis/Hop-området, mens Overdose var et Åsane-band (Morvik?).

Overdose-vokalist Per Ivar Martinsen er i dag best kjent som lyriker og mannen bak bandet Coydog.

Han bor, i likhet med bassistbror Gunnar, i Oslo. Minst én av Krampe-gutta gjør det samme, vi tror det er gitarist Einar!

Dette er plateutgivelser både biblioteket og BA ønsker ytterligere opplysninger om. Vi håper våre mange lesere vil bidra!

Baksidebildet

RESPONS:

  • Begge bandene og den split ep`en har hatt gitt stor inspirasjon til flere nåværene bergenspønk band og andre alternative band som herjer for tiden i Bergen og i Norge Stengetider og blå hud og de andre sangene er blitt klassikere for mange Nachspiel.. Ingenting for norge Samlelp en fra Bergen med Fader war er også blitt en 80 talls Bergenspønk klassiker og du skal betalte dyrt for å få hånd i den. (alexander hale, søndag 19. juli kl 15)
  • Takk til Salo’en på Frikk Musikk for lån av gitar som ikke ble ustemt hele tiden (i motsetning til min egen); det er ikke godt å si hvordan Stengetider og Lykkelige Foreldre hadde hørt ut ellers …(Thomas Eeg, tirsdag 14. juli kl 16)
  • Har denne platen i samlinga mi, og trodde alltid at “Blå Hun” refererte til det vi her på Vestlandet kaller for hunved, eller også kalt blåved. Blå hunved må være skikkelig dårlig materiale! Men plata er tøff. Kommer nok aldri til å kvitte meg med den…(Arild Wærness, tirsdag 14. juli ved midnatt)
  • Hallo Trond! Det skal selvfølgelig være “Blå Hud”. De tabbet seg ut på trykkeriet, men nektet å rette opp. Tror faktisk min mor var og klaget på vegne av Overdose… Hvor pønk er ikke det? Gunnar-Overdose-bassist (gunnar martinsen, lørdag 11. juli kl 12)

Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 10. juli, 2009.