av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:02+01:00
Lilly The Kid fra Bergen.

C & W
Arne Bendiksen A/S ; C 503
1970. – 1 LP

Dette var Lillian Askelands LP-debut. Gjennomslaget kom imidlertid 5 år tidligere, da hun vant Talent 65. Etter flere singler i popsjangeren, med svenske titler som Du har ett sätt at kyssas, älskling, slo hun seg på såkalt country & western, og samme år som C & W kom ut ble hun hedret som beste norske deltaker under den skandinaviske western-festivalen i Stavanger!

På platen ble hun backet av Country Snakes, ledet av Ottar ”Big Hand” Johansen, en mann hun kom til å samarbeide med i mange år, både på plate og i forskjellige TV-programmer, som Vill vest og Landhandler’n. (Hun har også blitt backet av lokale Gruppesax.)

Fra svensk i starten, var det engelskspråklige standardlåter innenfor countrysjangeren Lillian gjorde på C & W. Seinere skulle hun bli mest kjent for låter med norske tekster, både spesialkomponerte og kjente låter med oversatte tekster. På midten av 80-tallet prøvde hun seg til og med på nynorsk.

Det mange kanskje ikke vet er at Lillian Askeland har spilt over hele Europa, samt i USA og Brasil, og hun har solgt over en million eksemplarer av sine utgivelser. Likevel har hun store deler av tiden jobbet som musikklærer ved siden av, som ved Hobøl ungdomsskole i Østfold. I tillegg er hun utdannet sosialpedagog. Hun er i dag bosatt i Kråkstad kommune i Akershus.

Musikkavdelingen har 5 LPer og 1 kassett med Lillian, samt samle-CDen 22 beste + 2, utgitt på Tylden i 2006. I 2008 kom foreløpig siste utgivelse fra Lillian og Country Snakes, Mi eiga hamn, nesten 40 år etter at de innledet samarbeidet.

Publisert i BAs papirutgave fredag 15. januar, 2010.