av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
12-tommers lekkerbisken.

Parkens Grøde
ParkLP ; 00001
1981. – 1 EP

Med fløyte og klingende bergensk vokal frontet Kjersti Bergesen Parkens Grøde. Hun hadde bakgrunn fra viserockbandet Ohms Marsj, og melodiøs rock med anslag av prog så vel som jazzrock er det som fyller de tre låtene Kan skape og endre ting, Folk og Du trodde ikke du kunne dø. Kjersti ble tett kompet av Alf Thon på gitar, Stein Erik Texe, tangenter, Tormod Ulriksen, bass og Richard Thunestvedt på trommer. De tre sistnevnte kom fra Hubba Bubba Band (som hadde Pjusken på vokal – hun gikk sin egen vei med Ragg/Program 81).

Vi vet veldig lite om Parkens Grødes gjøren og laden utover denne utgivelsen, noen spillejobber i Nygårdsparken, på Aladdin og i Engen kino, men på leit etter info om bandet kom vi over opplysninger om en skatt vi IKKE har i samlingen vår, nemlig kassetten 5000 Råkks, der Parkens Grøde var med, sammen med band som Overdose, TAV!, Johnny Banan Band, Subrock, El. Regn og Programmet. Denne teipen skulle vi likt å få fingrene i, for å si det mildt!

Thunestvedt og Thon spilte sammen i gruppen Hideaway et par år etter denne utgivelsen. Sistnevnte var med i flere band, og turnerte med legendariske Roy Harper. Alf Thon døde i 2006, bare 45 år gammel, og det ble arrangert minnekonsert for ham på Garage, der de resterende medlemmene ble gjenforent for anledningen. Enslaved, Mellomgass, Midnight Chasers og Obscure sto også på plakaten.

Kjersti Bergesen slo om til engelsk, og ga ut flere plater med Ken Dang og Secret Mission, før hun begynte i TV 2, hvor hun har vært med fra starten i 1992 og ennå holder til.

Parkens grøde bakside