Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
Partycore fra Osøyro.

Punishment Park
Rovers & Arlekin ; 004
1992 – 1 MC

Bergen er omringet av strilekommuner. Den bergenske egenart er også preget av dette; derfor har det alltid falt naturlig å innlemme band og artister fra nabokommunene i lokalsamlingen. Vi har i Skatter og rariteter hatt representanter fra kommunene Askøy, Sund og Fjell – samt trikotasjebygden Salhus – så langt nord man kan komme i vår egen. Nå er det Os sin tur! Osrockerne har alltid hatt en rolle i den urbane bergenskulturen.

Kassetten Punishment Park med bandet Punishment Park (PP) var et nyopptrykk av CDen som kom året før. Kassetten var ment for det polske markedet, og ble presset i 1000 eksemplarer. Det meste av dette forsvant, i tillegg til at det ble laget bootlegs av platen. Artig å vite at blant de i hovedsak engelskspråklige sangene som hardcore- pønk- indiefans over store deler av Europa hørte på – for PP var del av et europeisk hc-/pønk-nettverk der man hadde oppfunnet bytteringer før ordet ble tatt inn i ordbøkene – så gikk folk også rundt og sang på et par med bergensk tekst, deriblant Helt blind med et sykt sinn, en låt som handler om å få juling på Voss!

Albumet ble i 1994 gitt ut som LP i Tsjekkia, atter som MC i Russland i 1995, og som CD i Kina i 2006. PP ga ut 4 album og deltok på flere hundre samleplater!

Punishment Park eksisterte fra 1990-2000. Besetningen skiftet noe underveis, spesielt på vokalplass, men da debutalbumet kom ut besto bandet av: Jan Terje ”Pez” Pedersen (trommer), Claes Markus Ludvigsen (bass), Kjell E. Moberg (gitar) og Anja Samsonsen (vokal).

P.S – Musikkavdelingen har utgivelsen i alle formater.