av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:02+01:00
Det damper av Roaren – en moderne klassiker og så menn en raritet!
Blod, svette, sæd & asfalt
Saddam Records ; SOCD-102, 1992
1 CD

Blod, svette, sæd & asfalt er platen som inspirerer den nye generasjonen bergensspråklige rockere og poppere, som direkte lar seg gjenfinne i rapperen Lars Vaulars Solbriller på.

Dette er platen alle vi som jevnlig frekventerte Hulen og Garage på begynnelsen av 1990-tallet kunne utenat, og som vi gaulte med på.

Platen er for lengst utgått, og biblioteket har ved flere anledninger måttet innhente tillatelse fra Roaren til å brenne ekstra utlånseksemplarer av den.

Radiofantomene var nemlig synonymt med Roaren – Roar Ruus Finsås, skaper og vokal-eksekutør av klassikere som Søster Sol, Spandabel, Forbrukerrapporten, Tenk så leit og kult-hiten Narvesen, for å nevne noen få av hans bidrag til den bergenske musikkhverdagen.

Han har ellers bidratt med band som Orgiekulene, De Tre Små Grisene, Weekenders, Ståpikene, John Holmes Band, Bada Bing og som soloartist.

I tillegg til Roaren (etter eget sigende sønn av Mor Theresa og Fantomet) på bass og sang, spilte Ole Ludvig Krüger trommer (har siden trommet for Ephemera, Sondre Lerche, Drown Happy, Sergeant Petter, Syk Pike, Kenneth Sivertsen m.fl.).

Torgrim Linchausen spilte gitar på albumet, men gikk til Butterfly Garden året etter. På orgel og annenvokal – Inge Svege (med fra forløperen Orgiekulene; seinere bl.a. Toledo, Schweinhund og The Hillstone Halos).

Saksofonisten Christian Sunde deltok på tre låter og ble siden tatt opp som fullt medlem. Det samme ble Tore Martinsen, som ny gitarist. Denne gjengen ga ut albumet Har du noe ull? i 1995, men det er en helt annen historie!

Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 11. desember, 2009.

RESPONS (fra Facebook):

  • Det damper vel ikke før på Har du noe ull?  Rett skal være rett. (Knut Leirevaag 11. desember kl. 13:29)
  • Jepp, men sånn kan folk vise sin detaljkunnskap om Roarens liv og levnet ;) skjønt då e det jo toaren det damper av – det damper alltid av Roaren!) (Trond Blom: 11. desember kl. 14:12)
  • Veldig godt poeng. Rett igjen. (Knut Leirevaag: 11. desember kl. 14:56)
  • Ja eg damper hele tiden eg:-) (Roar Ruus Finsås: 11. desember kl. 18:24)