av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
Resultatet etter to netter i Sigma – september enognitti.

Sarina Nut Company
Smokin’ Monkey Records No. 001
1991. – 12”

Skal man tro Norsk pop- og rockleksikon er det CDen Black, fra 1995, en bør skrive om, for den er intet mindre enn “fantastisk”! Og dét albumet har vi jo, men vi hadde ikke det, i Skatter og rariteter-sammenheng, hakket mer interessante minialbumet fra 1991 – det med dørvakt-Gunnar på coveret. Dette lot jeg Tom Osberg få vite en dag han var innom Musikkavdelingen. Et par dager senere hadde han donert sin egen prøvepressing – thanky Tom! Tom’en sang og spilte munnspill i Sarina Nut Co. Han ble backet av Frank Pedersen på trommer, Morten Smørholm på bass og Finn Gunnar Baardsen på gitar.

Minialbumet har fem låter, en blanding av egne og coverlåter, bl.a. en versjon av Merle Travis’ klassiker fra 1946 – Sixteen Tons. Albumet kom altså fire år seinere, og det er sant det som står i leksikon: det låter tight, tøft og rått, så hvorfor dét ble det siste fra dette kompaniet er en gåte. Bandet spilte mye live, og var på et par turnéer i Danmark.

Osbergen har siden jobbet med musikk mer fra arrangørsiden (bl.a. Ride This Train-festivalen på Garage), mens de andre har dukket opp her og der: Smørholm, som for øvrig hadde fortid fra Honeymoon Ruin på 80-tallet, spilte sammen med Pedersen i Mighty Motor Pebbles og Gram Per Person, og er i dag å finne i Team Blitzkrieg. Baardsen, som var med i en tidlig utgave av Uncle Sam’s Wigwam Party, flyttet til Oslo i 1997, der han i dag sysler med soloprosjektet Autopilot Club.

PS: Siden sist fredag har jeg fra Svein Erik Andersen, mannen bak Lyderhorn-etiketten, fått vite at LY 3002 var Inn til vegge-platen, og den har vi jo allerede presentert, så da har alle de tre første Lyderhorn-platene vært med i Skatter og rariteter!

Publisert i BAs papirutgave fredag 30. april, 2010.

 

Sarina Nut Company plakat