Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
En virkelig kuriositet.

Uteliv/Uten å se
Den Gode Hensikt – DGH 03, 1981
1 single

Som eneste band utenom The Aller Værste! (TAV!) ble Shjakk utgitt på TAV!s egen label, Den Gode Hensigt.

Ikke nok med dét; singelen ble produsert av TAV!s egen produsent, Freddi Fiord, alias Sverre Knudsen.
Så var musikken også en slags ska-pønk, ikke ulikt det TAV! holdt på med. Singelen ble spilt inn i mai 1980 i følge baksiden, men utgitt først året etter i følge etiketten – hvorfor?

Vi har fra usikre kilder opplysninger om at gruppen var fra Paradis.

Bassist Jan Reed-Larsen har vi sett i mange live-sammenhenger siden, og han har deltatt på innspillinger med så forskjellige artister som Jarle Zimmerman, Disorient og Helén Eriksen. Knut Sundal ga ut plate med Max Axe. Mer vet vi ikke om medlemmenes musikalske liv post-Shjakk.

Respons:

  • Har fått bekreftet fra gitarist Knut (som laget coveret) at årstallet er feil. Skal være 1981. Se for øvrig. (Trond Blom, tirsdag 25. august kl 11)
  • En av de beste 80 talls skaplatene som finnes på verdensbasis! Uteliv! eg blir gal Heldig de som får tak i den.. Snart på tide med en samle-CD med alternative bergensband fra den tiden? Hlisen Di kjipe (alexander hale søndag 19. juli kl 15)
  • Jeg kjenner/kjente også bandmedlemmene (gikk i klasse med 3 av dem). Feilen må være opplysningen om at platen ble spilt inn i mai 1980: Om jeg ikke husker helt feil, hadde ingen bergenske pønk-attitudeband utenom T.A.V.! spilt inn eller gitt ut plate før Krampe/Overdose-splitt-ep*en, og den spilte vi så vidt jeg husker spilt inn ca. august 1980. Kan ikke det stemme Owe? (Thomas Eeg, mandag 13. juli kl 17)
  • Artig at denne ble tørket støv av og lagt frem. Kjenner alle i bandet,gøy tid. Hilser. Trommer: Calle, Vokal: Fred, “binders”: Thor, Orgel: Anne, Bass: Pitlaen, Gitar: Knut (owe monsen søndag 21. juni kl 11)

  • Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 19. juni, 2009.