av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
Skogens ro.

Tom tids tale
Lo-Fi Music ; 001
1996 – 1 CD

En liten raritet med fire låter denne gang. Det åpner med tittellåten, som vokalt avleveres av en viss Erlend Øye, uten at denne former ett eneste ord; Tom tids tale! Lieder ohne Worte heter sånt i den klassiske verden. Svevende og drømmende sekvenser, avbrutt av et heavy riff. Spor nr.2, Blålysning, er det imidlertid en nylonstrenger som åpner, før Øye igjen faller inn, denne gang med en norsk tekst forfattet av ham selv. Han som spiller gitar heter Eirik Glambek Bøe, og her kan vi ane konturene av det som de to, Bøe og Øye, noen år seinere skal bli verdenskjente for, som Kings Of Convenience.

Øystein Gjærder Bruvik og Anders Waage Nilsen er også med, på hhv. el.gitar og trommer. Disse to startet i 2006 bandet Kommode sammen med Bøe, samme år som Øye ga ut første album med elektronikabandet The Whitest Boy Alive. Kommode er med på samleplaten Opplett fra 2008, en ikke ubetydelig samler, som var springbrett både for Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen. Så er også én av to utgivere av Opplett den samme Erlend Øye. På samme vis var Skogs EP et springbrett, og grunnen til at Erlend Øyes navn ble lagt inn i bibliotekets database for første gang – i dag får man 30 treff på mannen, det sier litt om aktivitetsnivået.

Som om ikke dette skulle være nok: som gjestemusiserende felespiller og korist på tre av fire låter: Halldis Rønning – den verdenskjente dirigenten fra Bergen.

Publisert i BAs papirutgave fredag 11. juni, 2010