Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:02+02:00
Ikke bare en skatt, men en klassiker!

Sterkt stoff
Apollon records, 1982
1 LP + 1 avis
(Omslaget er pålimt en pose med «narkotika».)

– Dette er en plate mange bergenske platesamlere sikler etter – spesielt dersom den har melposen i behold – har den overlevd snart 30 år uten at noen har fiklet med den? Det var forresten ikke mel som var i posen, men natron.

Platen ble utgitt av Aksjon for bo- og arbeidskollektiv i Hordaland, en aksjon som startet med støttekonserten «Kutt heroinen», der flere av deltakerne på platen også deltok.

Opptakene er gjort på konserter på Studentsenteret og i Nygårdsparken i 1982. Om noen av disse konsertene var selve den ovenstående, vet kanskje noen av leserne.

I tillegg til store navn som Elektrisk Regn, Alle Tiders Duster og Program 81 var det flere musikere på denne platen som skulle komme til å bli fremtredende i det bergenske musikkliv: I Heaven & Hell, med Bloodyen på vokal, fant man også en ung sologitarist med kallenavnet Piddi – seinere låtskriver og frontmann i Pompel & The Pilts.

Feet Masse skjulte bl.a. to fremtidige brikker i Alzheimer/Silverspurs, nemlig vokalist og bassist Jo Gjedrem og trommeslager Martin Smith-Sivertsen. Sistnevnte var i 1999 Høyres ordførerkandidat i Bergen.

Jeg mener også å dra kjensel på Lasse Myrvolds røst i bandet Stand In, men er neimen ikke sikker. Sist men ikke minst må nevnes Doktor Larsens perle Freak i en by – for den alene er dette en plate å blø for!

RESPONS:

  • Kommer noe av dette på cd eller fil snart? Tror vi er ganske mange som gjerne vil ha et gjenhør med disse skattene. (Arild W., torsdag 12. november kl 14)
  • “Stand In” besto av Stein Monstad(Stain Monstars) og Trond(Kjipsn)Kippesund. Bandet skiftet navn til !Prototypene" like etterpå utgivelsen av “Sterkt Stoff (Fjøsnissen, onsdag 11. november kl 11)
  • Takker! Så var det altså Stein… Skatter og rariteter har også en gruppeside på Facebook – der kan man “abonnere” på skattene, og diskutere med andre. Pt har gruppen 156 medlemmer :-) (Trond Blom., fredag 13. november kl 11)
  • Har platen jeg og helt strøken. Heldige meg: (Stig H. , lørdag 14. november kl 01)

Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 6. november, 2009.