Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:00+02:00
Ikkje bry deg om Vangsgutane – her er Stratosgutane!

Stratosfear
Sick Little Label ; CD 01/008
1994 – 1 CD

Stratosgutane gjorde seg først bemerket ved deltakelse på Kronstadfestivalen i 1991, der de pepret publikum med – Stratos! (Uten at det påvirket dommeravgjørelsene; Paraplegic vant.) Året etter var de med på Rec 90s samleplate 1992-. To år seinere kom Stratosfear – en eiendommelig reise gjennom 13 låter – improvisert rock med elementer både fra pønk, trash, funk og jazz – noe de selv ga merkelappen progpunk!

Gitarist og vokalist, karismatiske Christian Koslowski, høres ut som en krysning av John Lydon og Genesis P-Orridge på platen. Han ble backet av Erik Halvorsen på keyboards og slagverk (!), Jørn Rathe på bass og Jens Halvorsen på gitar. I tillegg gjestemusiserte bl.a. Erik Balke (sax) og Bjørn Finne (fele).

Koslowski omkom under en drukningsulykke sommeren 1995, og bandet ble oppløst. Rathe deltok på Ugress’ debutplate, og jobber i dag som lyddesigner og komponist, Jens Halvorsen var bl.a. med i Stain Monsters, og har i seinere tid dukket opp i Beathe Keyler Band. Erik Halvorsen var også innom Stain Monsters, før han dukket opp som pianist i bandet til Helen Eriksen. Han har dessuten deltatt på utgivelser med artister som Sondre Lerche, Bergen Big Band, Syk Pike og Olav Dale. Sist men ikke minst har han hatt sin egen Erik Halvorsen Trio siden 2004.

Platen ble utgitt på Swamp Babies-etiketten Sick Little Label, ble produsert av nevnte bands Cato Langnes, og innspilt i legendariske Hindu Lyd i like legendariske Kardemomme-huset – detaljer som i seg selv borger for raritetsstatus!

Stratosgutane bakside