av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
Cowboy og indianere.

Teddy Nelson & The Apaches: Singler
Columbia
Ca. 1964, 1 CD

Jeg fikk besøk av en mann ved navn Frode Ingebrigtsen her om dagen. Han spilte rytmegitar i The Apaches, Teddy Nelsons backingband på første halvdel av 60-tallet. Denne gjengen ga ut 4 singler på Columbia rundt 1964, og vi ble overrakt en CD der singlene var samlet:

Uh Susi/Why Don’t You, Bare en liten cowboy/Fredløs rytter, Goodbye My Sweet/Handsome Annie og Norway Jon/Yambalaya.

Norway Jon ble en av flere hits, og Teddy Nelson & The Apaches fremførte den bl.a. i TV-programmet Tennpluggen (som coverbildet er hentet fra). I 1976 kom den i ny tapning på albumet Diggy Liggy. De andre sangene er ikke å finne på noen av de 10 Teddy Nelson-utgivelsene Musikkavdelingen har i sin samling. De fire singlene på Columbia-etiketten ser derfor ut til å være både skatter og rariteter for dem som er så heldige å ha dem blant sine tøler.

På disse singlene besto the Apaches av Harald Fosså på sologitar, Johan Næss på bass, og Dag Bjørnar på trommer, foruten Ingebrigtsen på rytmegitar, som nevnt .

Teddy Nelson & The Apaches var stadig å se og høre på scener rundt i distriktet, fra de typiske striledansplassene til urbane ”klubbscener” som Ruths selskapslokaler, Scala og bingoen på Nesttun travbane.