Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:02+02:00
Gravalvor med glimt i øget.

A Taste of Things To Come…
Dominant
1996 – 1 CD

Et såkalt minialbum fra psychobilly-bandet the Tranceplants. Syv låter i et halsbrekkende tempo, med twang og bryl og låttitler som ”I walked with a zombie”, ”Let’s get drunk in the graveyard” og ”Vampire for hire” – titler som viser interesse for, og inngående kjennskap til, amerikansk subkultur; B-filmer og horror-tematikk.

Bandet var kjent for sine opptredener der vokalist Cy Fiction fremsto som en norsk utgave av Lux Interior fra det amerikanske bandet The Cramps – der han gjerne hang etter rør og ledninger i taket på for eksempel Hulen, mens resten av bandet var nærmest ubevegelige steinfigurer. Stilsikkert og troverdig, tøft og samtidig vittig!

Pappcoveret var på samme tid innpakning og bassist Bob Zillas avgangsoppgave fra Kunsthåndverkskolen, der han tok hovedfag i bandprofilering. Foruten Fiction og Zilla (for øvrig brødre) besto Tranceplants på tidspunktet da ”A Taste of Things To Come…” kom ut, av Deadbeat le Mort på trommer og Duane Gaine på gitar. (Link Missing spilte gitar på 3 av sporene på platen.)

Bandet – som startet opp allerede i 1991 – ga ut CDen All in Coagulating Color! i 1998 og deltok på historiens andre by:Larm, i Stavanger 1999, før de s.å. ble oppløst. Men med noen forsterkninger gjenoppsto bandet allerede samme høst som The Better Men Than You.

1997-utgaven av the Tranceplants: Million McCool (Eivind Hodneland), Deadbeat le Mort (Morten Brekke), Cy Fiction (Espen Egeland) og Bob Zilla (Ørjan Egeland).

Tranceplants på Hulen.

PS – De to siste bildene er ikke hentet fra coveret. I teksten har jeg klippet litt fra Tranceplants-artikkelen som står i Norsk pop- og rockleksikon, men med beste samvittighet, da jeg har skrevet den også. Her ligger den i sin helhet.

Publisert i BAs papirutgave fredag 19. februar 2010.