Søk i musikksamlingen

På disse sidene har vi laget direktesøk inn i samlingen. Her kan du søke frem CDer etter utgivelsesår og/eller sjanger, finne noter for forskjellige besetninger, bøker, tidsskrifter og filmer. Musikkavdelingen har over 30 000 ulike titler på CD, i tillegg til flere tusen LP-plater. Lånetiden er 14 dager.

Bruk direktesøk:


CDer, oversikt etter år

Noter

Biblioteket har ca. 35.000 noter for de fleste instrumenter og instrumentkombinasjoner. Vi forsøker å dekke alle sjangre. Notene kan lånes i 28 dager.

Klaver
Sang og klaver
Fiolin og klaver
Cello og klaver Tabulatur
Blandet kor
Partitur
Rekviem
Viser og sanger Pop/rock
Jazz (vokal)
Musikaler Julemusikk

Lokalsamling (og Grieg-samling)

Lokalsamlingen består av alt fra demo-kassetter til LPer, singler, CDer, DVDer og plakater. Vi har ca. 2600 CDer og over 1000 LPer/singler i denne samlingen. Disse er ikke til utlån. Lokalsamlingen vokser stadig ved innkjøp av nye utgivelser og ved donasjoner fra musikkinteresserte og engasjerte bergensere o.a.

Vis all innspilt musikk i lokalsamlingen.Edvard Grieg

DVDer

Samlingen består av tradisjonelle musikkvideoer innen alle sjangre, konsertopptak, musikaler, opera- og ballettforestillinger, biografiske portretter av enkeltartister/-komponister og grupper. I tillegg har vi en stor samling musikkrelaterte spillefilmer.

Alle musikk-DVDerSpillefilmerMusikalerOpera
PopMetallJazzKlassisk

Til sin generøse note- og manuskriptgave til biblioteket heftet Edvard Grieg et påbud: "…at det gjøres tilgjængelig for Bergens Almenhed". Grieg forplikter, og gir samtidig vyer. Ved å gi den lokale musikken opphøyd status, er man med på generelt å øke interessen for lokal kunst. Det lokale musikkmiljøet og de lokale musikerne setter spor etter seg, og disse sporene er den viktigste ressurs for framtidens forskere når historien skal skrives og linjene trekkes.