av Helene Madsen sist endret 2017-01-16T10:45:19+01:00
En uke full av spillnyheter er over, óg årets største spill-konferanse er ved veis ende. Da er det mye å snakke om!

Helene_64

Helene: Lever for rollespill og åpne verdener. "Er der magi? Jeg liker magi." 

I 21 år har Entertainment Software Association invitert til Electronic Entertainment Expo eller E3. Den har i løpet av årene blitt årets største spill-konferanse. Spillutviklere og andre utviklere samles for å avduke det de har holdt på med det siste året, og hva de holder på med. Det er alle spilleres julaften (noen av oss står opp midt på natten for å få med seg direkte sendingene). Vi får presentert høstens og neste års spill, både de vi forventer (som FIFA 17), og de store overraskelsene. Her er noen av favorittene mine fra årets E3.

50 lanseringstitler til Playstation VR?!

Ingen hadde vel forventet hele 50 lanseringstitler for VR-brillene som kommer i oktober, men det skjer, og jeg gleder meg. Noen av titlene kommer ikke som en overraskelse:At Battlefront får en X-wing VR-funksjon er skikkelig kult, men ikke overraskende. Heller ikke at det kommer VR-funksjoner til Resident Evil 7, som også ble annonsert på E3. De første spillene med VR-funksjon, som Oculust Rift, var skrekkspill, så det skulle bare mangle at Playstation følger opp med mer horror. De som kom som overraskelser var at det kommende Batman Arkham-spillet n og Final Fantasy XV som kommer nå til høsten får VR-funksjoner. Final Fantasy og Batman-spillene har tradisjonelt vært “third-person” type spill, så jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å bli. Playstation kunne også fortelle at det kommer VR-utgaver av Doom og Fallout 4.

PS VR

(foto: Playstation)

Fortsettelsene og remastringene

Det er ikke E3 uten at oppfølgere og remastringene blir vist frem. Ofte er vi fullstendig klar over (eller har en anelse om) hva som kommer til å bli annonsert. At EA Sports viste frem FIFA 17 er en av disse. Hvert år kommer de på scenen, og hvert år får vi neste spill i FIFA, men det er alltids noe nytt. Denne gangen vil jeg påstå at det var noe overraskende, for FIFA vil nå få et “story mode”, en fortelling. I tillegg til sitt vanlige “gameplay”, kan du nå spille som en ung fotballspiller, og bli med på reisen mot å bli proff. FIFA 17 vil også ha spillversjonene av kjente trenere i tillegg til spillere.


Og mens vi venter på at Kingdom Hearts III endelig skal komme, så har vi fått en ny HD remastring av de tidligere spillene: Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prolouge. Denne inkluderer de siste spillene som kun kom til håndholdte konsoller, og en helt ny historie!

En annen serie som var vel litt forventet at vi skulle få en oppfølger er God of War. Det som ikke var forventet var at denne grekeren drar nordover. Ja, God of War skal nå omhandle norrøn mytologi! I “gameplay”-traileren får vi blant annet se Kratos løpe gjennom snøen og sloss mot troll.

Det var mange flere oppfølgere om viste  trailere, som Dishonoured 2 og Watch Dogs 2. Et av de største rollespillene kommer tilbake i remastret versjonfor Playstation 4, Xbox One og (igjen til) PC; Elder scrolls: Skyrim. Spillet ser helt nytt ut i traileren.  Det er bedre grafikk, og mer dybde. Men, det største som ble annonsert i traileren må være at “mods” vil være tilgjengelig for de som spiller på Playstation 4 og Xbox One. Det var en av de gøyeste oppdagelsene da jeg gikk fra å spille Skyrim på Playstation 3 til å spille på PC.


God of War vs troll

(foto: Playstation)

Den så jeg ikke komme

Det som alltid er spesielt gøy med E3 er når de annonserer spill du aldri har hørt om, eller ikke ante var i produksjon. Som i fjor da Bethesda ikke bare annonserte at de har jobbet på Fallout 4, men at det skulle komme samme året. Det var ingen helt på det nivået i år, men det var likevel noen.


Om jeg skulle gitt en pris til traileren som forvirret meg mest ville den gått til Death Stranding. Det første spillet Kojima gir ut uten Konami, hva handler det om? Ingen anelse. Traileren gir ikke mye informasjon og utviklerne har gitt oss fint lite også. Det eneste som er sikkert er at spillets hovedperson spilles av Walking dead-skuespilleren Norman Reedus.


PlatinumGames kommer med to spill i 2017 som jeg ikke hadde hørtom: Scalebound for Xbox One og PC, og NieR: Automata for Playstation 4. Begge disse spillene ser fantastiske ut! Scalebound ble påbegynt av PlatinumGames tilbake i 2006, og i 2014 ble den første traileren vist på E3. Men, det hadde ikke jeg fått med meg. Det kan ha med å gjøre at spillet ikke kommer til Playstation 4, men nå! Nå har jeg fått det med meg og det visuelle er utrolig. Du vil ha en drage ved din side, som du kan velge utseendet til.


NieR: Automata er en oppfølger til spillet NieR som kom for 6 år siden. Omgivelsene til NieR: Automata eren post-apokalyptisk versjon av NieRs orginale verden. Hovedpersonene er to androider som er sendt av menneskene for å kjempe i krigen mot en hær av maskiner sendt fra en annen verden. Ikke veldig mye er sagt om spillets historie, men traileren, og det jeg kunne finne ut om det forrige spillet, gjorde meg veldig interessert.Scalebound

(foto: Microsoft)

Maskinvarene og utstyret jeg bare må ha 

Som jeg nevnte  er det ikke bare spill som blir presentert og vist frem på E3, men maskinvarer og utstyr til disse maskinvarene. Vi trenger jo noe å spille med, og noe ekstra vi ikke visste vi trengte.


Maskinvarene som blir vist frem på E3 er ofte PCer eller kontroller og lignende utstyr til de forskjellige konsollene. Men med VR-fokuset i industrien gir det mening at mye av det som ble presentert var rettet akkurat mot VR.


Et av utstyrene mot VR som fanget min oppmerksomhet var Glove One, en hanske du kan bruke i spill. Hvis VR skal være en omfattende opplevelse,holder du ikke i en kontrol når du spiller, men får brukt kroppen din. Glove One gir den opplevelsen, eller tar det et skritt lenger i hvertfall. La oss bare håpe det ikke er en ny Power Glove.


Det andre utstyret jeg virkelig trenger i livet mitt er Nyko Data bank. Konsoller har aldri stor nok lagringsplass, aldri. Så en databank designet for Playstation 4 er akkurat det jeg trenger! Nyko sin ser virkelig ut som den hører sammen med konsollen, noe som er et absolutt pluss. Prisen kunne godt ha vært laveremen likevel.


Alienware er på vei til å bli, om de ikke allerede har blitt, ledene innen “gamer computers”. Logoen deres forbinderde fleste “gamers” med kvalitet. Da er det kanskje ingen overraskelse at en av PCene deres fikk meg interessert. Alienware Alpha R2 er Alienwares billige og kompakte stasjonær-PC. Produsenten lover at den skal kunne la deg spille alle de vanlige PC-spillene i god hastighet og kvalitet, men at maskinen i seg selv ikke skal ta stor plass. Om Alpha R2 kan holde det de  lover er jeg meget imponert.
Nyko databank

(foto: Nyko)

Den som venter på noe godt…

E3 blir brukt til så mangt, og å “hype” noe opp på E3  ser vi ofte. Spill blir vist frem og snakket om, kanskje har de til og med en “cinematic trailer” klar for publikum, og spillet blir kanskje årets snakkis på konferansen.


Men, så er det veldig mange spill som blir ofre for forsinkelser, eller “production hell” som man også kaller det. Det kan ta årevis før et spill faktisk får en utgivelsesdato etter det blir vist frem for første gang. Hvert år er det spill som plutselig dukker opp igjen på E3, spill en egentlig visste at var i produksjon, men som har blitt glemt..


Prey var et sånt spill for meg. Eller egentlig var det Prey 2, som har vært lovet til fansen lenge. Prey kom ut i 2006, og det ble offisielt annonsert i 2011 at Prey 2 var i startfasen av produksjonen. Siden da har det vært frem og tilbake med kanselleringsrykter, og i 2014 bekreftet Bethesda at Prey 2 var offisielt kansellert. Derfor kom det som et enda større sjokk da de i år annonserte at en “remake” Prey spillet kommer neste år! En av de ledende mennen bak spillet, Raphaël Colantonio, kunne fortelle at det ikke vil være en “ekte fortsettelse” men en “reimagining” av det orginale spillet. Det skal bli spennende å se.


Fra et etterlengtet spill til et annet. For et år siden fikk vi endelig en titt på Team Icos The Last Guardian, som vi har ventet på lenge. Spillet som har vært i “production hell” siden 2007 har endelig fått en utgivelsesdato nå i oktober, og vi fikk se en fantastisk flott trailer under Playstations presentasjon.


Og så er det Horizon: Zero Dawn.I 2014 ble en del “concept art” av lekket på nettet. I 2015 ble det offisielt annonsert på E3 med en utgivelsesdato i 2016. Men månedene gikk, og på årets fikk spillet utgivelsesdato i begynnelsen av mars 2017. Spillet tar sted 1000 år frem i tid, hvor menneskeheten  mer eller mindre har forlatt jorden etter en invasjon. Nå er den bebodd av store mekaniske skapninger, som for eksempel mekaniske dinosaurer. “Gameplayet” skal minne om Assassin’s Creed og Elder Scrolls: Skyrim, og vil være et “action RPG”. Jeg elsker begge disse spillene, så jeg er veldig klar for dette.


Avslutningsvis må jeg skrive litt om Nintendos spill. Ja, vi kan si spill i entall, for det ble annonsert tidlig at Nintendo kom til å dedikere E3 til The Legend of Zelda. De annonserte og viste noen andre spill under E3 også, men på konferansegulvet var det kun ett spill det gikk i. Mange, (meg inkludert) hevet et øyenbryn ved denne avgjørelsen. Hvor stort og fantastisk er dette spillet vi har ventet på? Kan det svare til forventningene?


Ut  fra traileren, informasjonen som er gitt, og hva folk sier etter å ha prøvd demoen blir dette det største og mest imponerende spillet i serien. The Legend of Zelda: Breath of the Wild tar kaka. Jeg så traileren om igjen og om igjen for å ta inn. Det ser bare så fantastisk ut. Jeg vet det er blitt sagt om mange spill i denne teksten, men dette så absolutt mest fantastisk.Jeg ikke ord som dekker det en gang. “Gameplayet” er ikke som vi kjenner det fra tidligere Zelda-spill, og det virker som om utviklerne har tatt noen tips fra forskjellige “RPGs”.Link kan lage seg mat, våpen blir ødelagt, han kan klatre opp og ned i trær og lignende. Det ser nesten ut som at ordtaket har noe for seg, “den som venter på noe godt venter ikke forgjeves”. Men vi får se når det kommer i

 

Zelda

(foto: Nintendo)