av Lasse Jørgensen sist endret 2020-04-30T09:55:36+02:00
Bidragsytere: Grimmalkin, Helene, janettek
Etter en aktiv vår belønner spillgruppen seg med sommerferie, fylt av avslappende, hverdagslige aktiviteter som drageslakt, kjetterjakt og virkelighetsvrengning.

Sommeren er ofte full av reiser. Mens noen pakker bok og kortspill for hyttetur, pakker spillgruppen grådig med seg fra spillenes univers. Dette er hva de svarte på spørsmålet “Hvis du kunne ta med noe fra et spill på reise i sommer, hva ville du ha tatt?


LASSE (pakker for funksjon)

Bag of Holding - Baldur’s Gate II
Pakking til ferie er alltid en utfordring. Trenger jeg badetøy? Får jeg plass til alle disse bøkene? Stikker teltstengene for langt ut? Tar jeg sykkelen på ryggen? Trenger jeg egentlig et staffeli? Og hvor skal mikrobølgeovnen stables?

Bag of Holding fjerner hele problemet. Her får man plass til hundre gjenstander som lagres trygt i en egen lommedimensjon, utilgjengelig for alle andre enn deg selv. Innholdet i sekken veier heller ingenting, og man trenger dermed ikke å betale for ekstra bagasje på flyet. Praktisk!

Lån Dungeons&Dragons-relatert materiale her.

Cottage - Final Fantasy IV
Er man slurvete med ferieplanlegging, kan det ofte være en utfordring å finne køyeplass. Lure eventyrsøkende pakker derfor med seg et cottage eller ti. Ikke bare gir det overnattingsplass i luksuriøse omgivelser - man våkner også med full HP og MP og med alle negative effekter fjernet. I tillegg vekkes alle dine svimeslåtte kompanjonger opp igjen, klar til dyst - veldig greit etter en fuktig tur på byen.

Hvordan en hytte får plass i lommen? Magi, så klart.

Lån Final Fantasy-relatert materiale her.

Hearthstone - World of Warcraft
Etter en lengre periode med dekadente utskeielser er ferien dessverre over, og man må sette snuten hjemover. Lange hjemreiser er sjeldent moro - grinete barn, stressende voksne og støyete flyplasser, akkompagnert av kvalme, skallebank og sommerforkjølelse.

En hearthstone lar deg hoppe over den kjipe hjemreisen. Etter noen sekunders fikling, teleporteres du fra feriestedet direkte hjem til sengen din, uten noe om og men. Null kø. Null grining. Null stress. En verdig avslutning på ferien.

Lån WarCraft-relatert materiale her.


JANETTE (slapper av ved å regjere dronningdømmet sitt)

Mantle of the Champion - Dragon Age 2
Hva er en ferie om man ikke kan slakte drager? Når jeg krysser den smale sjøen for å bekjempe tronrøver Daenerys Targaryens drager, bør jeg ha på meg Mantle of the Champion fra Dragon Age 2. En sikker seier venter meg når de ubesudlede ser min makt, og det blir jeg som styrer dem. Fra der er det bare en liten tur tilbake til Kings Landing med min nye hær, og jeg kan ta min rettskafne plass som den nye herskeren over de Syv Kongedømmene. Eller skal vi si, dronningdømmene.

Lån Dragon Age-relatert materiale her.

Sanguine Rose - TES: Skyrim
Som dronning av Westeros kan jeg gjøre hva jeg vil, og jeg tar gjerne en tur på fjellet for å overskue mine dronningdømmer. Ved min side har jeg Sanguine Rose - ingen ordinær vandrerstav, men et magisk artefakt. Ingen har beholdt tronen uten litt blodmagi, og natten er mørk og full av skrekk, så jeg fremkaller en dremora til å skremme vekk tronrøvere. Det blir første og siste gang mine undersåtter prøver å få meg ned fra tronen.

Lån The Elder Scrolls-relatert materiale her.

Tanooki suit - diverse Super Mario-spill
La oss være ærlige - når man er dronning, kan man ta ferie så lenge man vil. Og hva sier vel egentlig mer 'ferie' enn å putte på seg en onesie og la mine slaver mate meg med druer mens bardene synger til meg, mens jeg ligger i sengen? Ingenting, er svaret. #Tanooki&chill.

Lån Super Mario-relatert materiale her.


HELENE (tar helst snarveier)

Sheikah Slate - LoZ: Breath of the Wild
Vi har alle en liste over ting man skal huske når vi skal på ferie. Pass, mobil, penger… Sheikah slate. I en dings har man kamera, kart og kompass, teleporteringsmuligheter, et kompendium over all informasjon du har samlet sammen på reisen - alt du trenger når du skal på ferie!

Bare pass deg for Calamity Ganon.

Lån The Legend of Zelda-relatert materiale her.

Portal Gun - Portal
Tenk deg at du er på ferie, og du skal helt bort i andre enden av gaten. Du kan se det, men det er jo så langt å gå! Da trenger du en Portal Gun. Tenk hvor raskt du kommer deg rundt hvor enn du er! Rundt omkring i byen, opp på fjellet, uten bekymringer eller å måtte slite deg ut for mye.

Lån Portal 2 til PS3 her.


GRIM (er ferievikar hos Ordo Hereticus)

Servoskalle fra hvilket som helst Warhammer 40.000-spill
Når jeg først er på reise, er det ofte i Keiserens embede, og da er det på sin plass å ta med seg en Servoskalle. I tillegg til å gi meg informasjon om kjettere, kan den fortelle meg om forskjellige kunstutstillingene jeg kan få med meg, eller hvor høyt over havet jeg er når jeg er på toppen av Eiffeltårnet. Den vet nøyaktig hvor de beste barene er og hvilken drink jeg skal bestille. En riktig god kompanjong, full av kunnskap.

Den kan også logge alle opplevelsene mine, slik at jeg (og Keiseren, priset være Hans navn) kan gjenoppleve de gode minnene.

Lån Warhammer-relatert materiale her.

Fragile Greed fra Hollow Knight
Reiser koster mye penger, selv for en i Keiserens embede, og da passer det fint med Fragile Greed. Denne lille dingsen forsterker belønningen jeg får fra hver overmannede kjetter på min vei. Belønninger jeg, selvfølgelig, kan bruke på meg selv. Penger tjent er, som kjent, penger vel brukt. Men helst om det bare er jeg som får bruke dem.

Lån andre spill innen Souls-sjangeren her.

Uovervinnelighetsstjerne fra diverse Mario-spill
I tilfelle Keiseren mistenker meg for kjetteri etter så mye hygge på jobben, kan det være greit å ha en uovervinnelighetsstjerne med seg når Inkvisisjonen banker på døren. Denne vil holde meg i live frem til jeg er tilbake fra reisen, og da kan overbevise Keiseren om min uskyldighet.

Lån Super Mario-relatert materiale her.