av Lasse Jørgensen sist endret 2020-09-11T12:32:18+01:00
Du har vært flink i det siste, kjære nettsurfer. Så flink, faktisk, at du har gjort deg fortjent til enda en spill-liste! Så ta på deg den virtuelle våtdrakten og sleng piksel-surfebrettet over skulderen – det er på tide med plaskete bademoro i sommerens sydenblå spill-lagune.

 

Lasse_64

 

Lasse: Alltid på utkikk etter den dyptgående og altoppslukende spillopplevelsen

The Elder Scrolls V – Skyrim (PS3 - bestill her)

Med sommeren kommer ofte solstikk og vrangforestillinger, og man forviller seg til å tro at varmen og solskinnet kommer til å vare for alltid. For å få føttene godt plantet på jorden er derfor Norges-simulatoren Skyrim essensiell i sommerheten. Snø, slaps, ulende vind og isdekte fjorder er kalddusjen man trenger for å huske at sommeren er forbigående, og man må melke hver solstråle for all varmen den kan gi før kong vinter igjen dekker oss i sin klamme og litt klaustrofobiske kappe.

PC er såklart den overlegne platformen å oppleve Skyrim på, takket være en hyperaktiv mod community som hvileløst legger ut hjemmesnekrede spillforbedringer, men vanilje-Skyrim på konsoll er ingenting å kimse av. Sleng på hornhjelmen, trekk stålsverdet og gjør deg klar til å rope 'FUS RO DAH' mot skjermen mens du kløyver deg gjennom horder av banditter, monstre og – såklart – draaaaager!

 

Terraria – (PS4 - bestill her) (Xbone - bestill her)

Hva er ditt drømmehjem? En elvehytte på påler, bygget av bambus og palmeblad? Eller en jordhule, lun og koselig som et hobbit-hull? Kanskje en trehytte i skogen, kun opplyst av oljelamper og glørne fra ildstedet? Eller kanskje et umulig høyt tårn, med kilometer på kilometer av bokhyller fylt til randen av alt av verdens litteratur?

Alt dette kan bli ditt - men du må dæven døtte gjøre deg fortjent til det!

Hva som av noen beskrives som "Minecraft i 2-d", er så utrolig mye mer. Terraria kombinerer klassiske Super Nintendo-era action-eventyrspill som Metroid og Castlevania med moderne sandbox byggespill-mekanikker. Bygging er en sentral del av moroa, men enda mer er action-eventyrdelen – utforsk uendelig store land og huler mens du samler utstyr for å bli tøffere, slik at man kan grave enda dypere, for å finne enda mer utstyr!

Men vær forsiktig – du vet jo hva som skjedde med dvergene som grov for dypt og for grådig...

 

Mass Effect 3 – (PS3 - bestill her) (Xbox 360 - bestill her)

Værgudene er til tider temperamentsfulle slasker, og det er ikke urealistisk at vi i løpet av sommeren får dager med høljeregn og knapt to siffer på gradestokken. Slike dager er det greit å drømme seg langt, langt vekk – og hvilken bedre måte å komme seg langt, langt vekk, enn i et romskip og med mass effect-styrte jump gates?

Mass Effect-serien trenger ingen introduksjon. Om du, mot formodning, skulle være uvitende om den, kan du ta det med ro: jeg er ikke sint på deg – jeg er bare veldig skuffet. Jeg setter også spørsmålstegn ved din oppdragelse, din moral og hele ditt vesen. Forresten har jeg også hørt at du har dårlig smak, og at du lukter litt ekkelt.

Dine dårlige egenskaper til side – ME3 fikk mye pepper da det ble lansert, men ikke la det skremme deg vekk fra å ta del i opplevelsen. Menneskeheten er i sine siste dager da de intergalaktiske reapers har vendt tilbake til Melkeveien for å høste saftig menneskekjøtt. Kun DU, i rollen som commander Shepard, kan kjempe mot slemmingene. Forsøk å forene galaksen i denne space opera third person shooter-RPGen i en siste, innbitt kamp - før alt er tapt!