Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Lasse Jørgensen sist endret 2020-07-08T08:02:35+02:00
Sommeren angriper oss igjen, og da er det på tide for oss å søke ly i skyggen av egne gaminghuler, i påvente av høsten og vinteren som heldigvis kommer tilbake. Under her har vi en liste over spillene vi har lyst til å spille eller har tenkt til å spille i sommer.

 


LASSE

LASSE: Alltid på utkikk etter den dyptgående og altoppslukende spillopplevelsen.

  

Disgaea 

Etter en liten to-års lur i sarkofagen våkner pjokken Laharl til urovekkende nyheter: pappaen hans, kongen av underverdenen, har gått bort, og tronrøvere forsøker å ta over makten! Slik oppførsel er absolutt utilgivelig – det er på tide å vise tølperne hvor skapet skal stå! 

Disgaea presenterer en søt og humoristisk fortelling som alene kan være god nok grunn til å gi spillet en kjapp gjennomspilling. Det grunnleggende spillsystemet er også rimelig enkelt å sette seg inn i, med turbasert strategi og hjernetrim-mekanikker, noe som gjør spillopplevelsen morsom og engasjerende for spillere på alle nivåer. 

Samtidig er spillets fortellingsdel kun et lite flik av den egentlige dybden. Spillets rollefigurer har tilnærmet evig utviklingspotensiale med mulighet til rollebyttesom tillater rollefigur-foredling mot spissfokus eller fleksibilitetSpillbanene finnes også i uendelige variasjoner takket være utstyrsverden-systemet som lar oss forsterke våpen og annet utstyrder man begir seg inn prossessuelt genererte baner hvor man møter fiender og utfordringer med stadig økende styrke og kompleksitet. 

Kombinasjonen turbasert strategi, hjernetrim-aktig baneløsning og endeløst fremgangsdriv gjør Disgaea til en perfekt zen-aktig avslappingsaktivitet i ferien. 

 

Heroes of Might and Magic 2 og 3 

Det turbaserte strategispill-serien Heroes of Might and Magic har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt. HoMM tar plass i fantasiverdenen Earthia, hvor forskjellige kulturer og deres magiske monstre ledet av mektige helter kjemper for verdensherredømme. Fortellingen har for min del alltid vært i baksetet - kjærligheten kommer fra alt annet spillet har å by på. 

Jeg har alltid vært fascinert av folketro og mytologi, noe HoMM gledelig lefler med. Her møter man leprechauns fra irsk folketro, hydra og minotaurus fra gresk mytologi, og mer universelle fabelvesener som drager og vandøde monstreOg ikke bare møter man dem – disse kan man rekruttere til hærstyrkene, for så å sloss mot andre, tilsvarende fantastiske hærsammensetninger 

I tillegg til spennende tematikk har spillet en vakker, fargesterk 2d-grafikk. Musikken, komponert av blant annet Paul Romero (kjent bl.a. fra MMORPG-bestefaren EverQuest), er forbausende nok storslagen og tilbakeholden på samme tid, og legger til rette for både personlighet og stemning til de mange omgivelsene og kulturene som tar del i spillopplevelsen. 

HoMM er grunnleggende enkelt å spille, og har en lokal “hotseat”-flerspillermodus, hvor man sammen kan spille på samme PC. Hvis du har en gammel bærbar PC som tilfeldigvis skal på hytten i sommer, er de eldre utgavene av Heroes-serien primitive nok til å kunne fungere på selv godt foreldet maskinvare, samtidig som den evig unge spillopplevelsen er koselige og underholdende for mange sene hyttekvelder. 

 

Terraria 

Indie-superstjernen Terraria er et spill som egner seg best å spille sammen med venner, hvor man sammen kan bygge kule, gøye og snåle byggverk med alt mulig av biter man har funnet i spillverdenen. Å begi seg på eventyr i dype tunneler og forlatte ruiner, og å sammen utfordre svære boss-monstre er også en opplevelse best delt med en trofast kompanjong.  

Samtidig er det mer enn nok driv for en mer privat spillopplevelse. Permadød-modus, hvor spillfiguren slettes når man dør, gir all fremgang i spillet en følelse av hardt tilkjempet verdi, og Journey’s End’s nye mestermodus gir deg utvilsomt all den utfordringen du kunne ønske deg. 

Terraria fikk nylig en renessanse takket være den gratis utvidelsespakkenJourney’s End’. Spillets kjernekonsept omhandler sandkasse-byggeelementer kjent fra MineCraft, blandet med klassisk Metroidvania-aktig utforskning og utstyrssamlingDen gratis utvidelsen bygger på originalen, med nye fiender og utfordringer, nytt utstyr - og en helt ny spillemodus for oss litt over gjennomsnittet glad i høy vanskelighetsgrad. 

Biblioteket har Terraria til Xbox 360, PS4 og Switch i samlingen. Lån det gjerne hos oss for å få den nye opplevelsen nå i sommer. Så lenge du har konsollen på nett, skal det være mulig å laste ned ‘Journey’s End helt gratis. 


HELENE

HELENE: Lever for rollespill og åpne verdener. "Er der magi? Jeg liker magi."

 

Stardew Valley 

Det er få spill mer avslappende og tidsfordrivene enn Stardew Valley. Ta turen til Pelican Town, så litt frø, fisk litt fisk, slåss mot slim og møt nye mennesker. I utgangspunktet begynner jeg alltid å spille Stardew Valley med en tanke om å slappe av og kose meg med spillet. Men hver gang ender jeg opp med hamstring av alt jeg samler sammen, strategier for å bli ferdig med oppgraderinger og en evig panikk når klokken blir over midnatt.  

Final Fantasy X/X-2  

Her kunne jeg skrevet diverse Final Fantasy-spill, ettersom jeg har mange som venter på Switch’en. Men det er Final Fantasy X jeg er i gang med, og er det spillet jeg har plan om å fullføre. Nostalgien er opp under taket når jeg spiller på nytt det Final Fantasy-spillet jeg spilte først, noensinne. PS2-versjonen står i spillhyllen fortsatt til utstilling. Og HD-versjonen på Switch har ligget klar siden jul, men nå skal jeg endelig kose meg med blitzball og andre flyvende vannballer. 

 


GRIMMALKIN

GRIM: Liker best konkurransespill med gode venner. "Vi leker ikke spill."

 

Mudrunner

Det er ingen historie i dette spillet, man skal bare kjøre tømmer fra tømmerplassen til sagbruket, som oftest er på andre siden av kartet, med store tunge kjøretøy. Kampen mot kartet er endeløs. Har jeg nok drivstoff til å komme meg frem? Er denne elven for dyp for å krysse? Hvordan klarer jeg å komme meg ut av denne gjørmen jeg har satt meg fast i? Hvordan klarer jeg å snu bilen om den faller over? Å klare å gjennomføre ett kart gir meg en seiersrus jeg sjeldent har erfart før i ett bilspill. Og når jeg er ferdig med Mudrunner, så skal jeg ta tak på Snowrunner, som introduserer snø og is inn i bildet!

Commandos 2

I denne andre verdenskrigsfortellingen styrer vi en elitegruppe av soldater, fra mange forskjellige land og bakgrunner, som tar på seg farligere og farligere oppdrag, dypt bak fiendens linjer. Hver enkelt soldat har sin egen spesialisering som lar de bidra på sin spesielle måte. Spionen kan infiltrere grupper av fiender uten å bli oppdaget, mens eksplosjonseksperten kan fjerne miner. God koordinasjon og oversikt over kartet lar deg komme inn og ut av kartet uten å bli sett, for å stjele informasjon som er nyttig for de allierte, eller for å redde spesielt viktige personer som er tatt til fange.

Desperados / Robin Hood / Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Desperados, Robin Hood og Commandos 2 er spill fra samme sjangre, en isometrisk ovenfra og ned, taktisk sanntidsspill, som er en undersjanger det virker som om industrien har forlatt. Commandos 2 er ett av mine favorittspill gjennom tidene, og jeg har aldri spilt gjennom Desperados eller Robin Hood, så her kan jeg ikke utfylle mer enn at Desperados er ett spaghetti western-spill, og Robin Hood er.. Robin Hood. Jeg gleder meg til å se hva disse gamle spillene gjør forskjellig fra hverandre, og hva som fungerer bra og hva som fungerer dårlig. Shadow Tactics er faktisk fra 2016, så det blir moro å se hva som har overlevd fra de gamle spillene, og hva som er representert nå rundt 15 år etterpå.

Alt i alt, så går det i taktisk, metodisk og relativt sakte gameplay for meg denne sommeren. Om noe av dette høres interessant ut, så kan du komme inn på twitch.tv/neigutten/ for å se noe av det.

 


JANETTE

JANETTE: Foretrekker en god historie og en dolk i hver hånd.

Humblewood 

Hva får du når du kombinerer spillsystemet til rollespillet Dungeons & Dragons 5e med et univers av småfugler og smådyr? Humblewood! Dette rollespillet ble suksessfullt kickstartet i fjor og er nå i salg. Det inneholder kampanje fra første til femte nivå, beskrivelser av de forskjellige rasene man kan spille og helt nye monstre og magiske artefakter. 

Det hele ser utrolig flott og forseggjort ut. Og førsteinntrykket er at utførelsen av både historien, de nye rasene og monstrene er svært gjennomført. Jeg gleder meg veldig til å teste ut denne nye rollespillsettingen. Jeg mener, hvem vil ikke spille en bitteliten ugle i rustning? 

The Last of Us Part II

For tre og et halvt år siden kunngjorde Naughty Dog at de jobbet med en oppfølger til suksesspillet The Last of Us. Siden den gang har utgivelsen blitt utsatt to ganger, men nå, endelig, er det her. The Last of Us Part II. Hva har skjedd med Joel og Ellie siden sist? Er verden fortsatt like mørk og håpløs? Er zombiene fortsatt like skremmende? Og er de menneskelige fiendene fortsatt mer skremmende enn zombiene? 

Jeg stålsetter meg for mareritt om zombieapokalypse om nettene. Og for mye følelser. Så. Mye. Følelser.