It Takes Two

av Lasse Jørgensen sist endret 2022-09-22T15:03:15+02:00
Koselig tospiller-opplevelse for sofakroken.
Hazelight Studios

It Takes Two

Electronic Arts, 2021, Geneva
voksen

Som en sjelden opplevelse er It Takes Two laget for samspill med to spillere, uten mulighet for å spille alene. Sammen styrer man figurene May og Cody gjennom en fantastisk kjempeutgave av deres eget hjem, hvor man løser action- og hjernetrim-utfordringer i fellesskap ved å ta i bruk de to figurenes særegne egenskaper. Spillet har enkle kontroller og gir alltid mulighet til å prøve på nytt hvis man mislykkes eller dør, og egner seg derfor godt til alle typer spillere, også par med ujevnt fordelt spillkompetanse.  

Spillets lekne dialog, kjappe humor og barnaktige omgivelser holder spillopplevelsen lystig på tross av fortellingens tematikk: May og Cody er på samlivsbruddets rand, og det er fortvilelsen til deres datter Rose som har tryllet dem inn i hennes magiske fantasiverden. Heldigvis er fantasiverden som laget for å få foreldrene til å måtte samarbeide på tvers av uenigheter - kanskje klarer de å finne frem til hverandre igjen til slutt. 

Tematikken og de popkulturelle referansene i dialog og omgivelser er best egnet et voksent publikum, men innhold og utfordringsnivå kan være engasjerende og aktuelle også for yngre spillere, enten som eget par, eller sammen med en voksen. 

 

LÅN SPILLET TIL PLAYSTATION 4 HER.

LÅN SPILLET TIL XBOX SERIES HER.

 

Spillteamet spiller FØRSTE TIMEN AV: