av Lasse Jørgensen sist endret 2021-04-21T15:24:07+02:00
Switch Lite til hjemlån kommer nå med tilknyttede norske spill.

Norsk filminstitutt (NFI) er statens forvaltningsorgan på film- og spillområdet, underlagt Kulturdepartementet, og gir tilskudd til utvikling, produksjon, lansering og formidling av filmer, serier og spill. NFI forvalter innkjøpsordningen for spill og tilrettelegger for at bibliotekene skal kunne tilby norske spill til brukerne sine.

Helt nylig har flere spill blitt gjort tilgjengelig for biblioteket som nedlastbare eksemplarer, og av disse er nå fem knyttet til våre Nintendo Switch Lite-konsoller, klar til spilling. Lån en konsoll med hjem i dag, og nyt fruktene fra det norske kulturtre, trygt hjemme i egen sofakrok.

Les om spillene under. Bilder og tekst er gjengitt med tillatelse fra NFI.


Machineboy AS 2020Embracelet

Embracelet er et tredjepersons eventyrspill fylt med magi, vennskap, gåter og kjærlighet. Du spiller Jesper, en tenåring som arver et armbånd med mystiske egenskaper. Han lover bestefaren å returnere armbåndet til øya i Nord-Norge der han fant det. Reisen nordover blir et varmt og dramatisk møte med folk, natur og et lite samfunn med en usikker framtid. Ved hjelp av armbåndets magiske egenskaper løser du gåter og påvirker verdenen du utforsker. Kommer Jesper til bunns i mysteriet med bestefarens armbånd? Les er om Embracelet.

Aldersgrense: 12 år.

 

 

 

Perfectly Paranormal AS 2020

Helheim Hassle

I Helheim Hassle spiller du den pasifistiske vikinggutten Bjørn Hammerparty som ved en feiltakelse tildeles en heltemodig død og en plass i Valhall. Men når en av apokalypsens fire ryttere i nåtid trenger hjelp til å komme inn i Helheim, blir Bjørn vekke til live og eventyret kan begynne.

Helheim Hassle er et komisk og underholdende, samt utfordrende puzzle-plattformspill. Spillet handler om å løse gåter. Bjørn har heldigvis den egenskapen at han kan fjerne sine kroppsdeler fra kroppen for å komme fram der han egentlig ikke har plass, noe som gjør veien til Helheim mulig. De forskjellige kroppsdelene har ulike egenskaper - hodet for å snakke med, armene for å gripe ting og dra i spaker, benet å løpe fortere med og kroppen hopper høyere når de mangler de andre kroppsdelene.

Aldersgrense: 12 år.

 

Ravn Studio AS 2020Kaptein Sabeltann og den magiske diamant

Et sjørøverspill fullspekket med eventyr og utfordringer, fantastiske skatter, fargerike karakterer og skumle fiender. Sammen med Pinky, Sunniva, Marco og Kaptein Sabeltann skal du trosse skurker, aper og andre farer i jakten på en magisk diamant.

En altoppslukende spillopplevelse i et ekte, komplett sjørøverunivers – for både små og store sjørøvere! Les mer om Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Aldersgrense: 3 år.

 

 

 

Krillbite Studio AS 2020Mosaic

Du lever et monotont liv i en kald by. Hver dag er lik den forrige, og du har ingen mål eller mening i livet. Helt til én dag, der alt endrer seg. Spillet er et historiedrevet spill, der historien brytes opp med minispill. Det er et mystisk eventyrspill med en unik historie, visuell stil og et nytenkende lyddesign hvor atmosfæren spiller en sentral rolle i opplevelsen. Les mer om Mosaic.

Aldersgrense: 12 år.

 

 

 

 

TRY Apt AS 2020Terror Squid

Terror Squid er et unikt arkadespill. Tenk raskt og strategisk mens du navigerer gjennom ditt eget kulehelvete. Enkelt å lære, vanskelig å meste. Try APT vant førsteplass i NM i Gameplay (arrangert av NFI) med en prototype, og har i ettertid videreutviklet konseptet til en komplett spillopplevelse. I spillet er man sin egen verste fiende, for kulene man skyter ut for å få fart legger seg i bane rundt planeten, og gjør det stadig vanskeligere å navigere trygt før man detonerer alt og høster poeng. Enkle kontroller og det klassiske «lett å lære, vanskelig å mestre»-prinsippet appellerer til rekordjegere, perfeksjonister og alle som leter etter en genuin arkadeopplevelse i 2020.

Aldersgrense: 12 år.