Resident Evil Village

av Lasse Jørgensen sist endret 2021-11-16T15:31:11+01:00
Serien er i storform!
Capcom

Resident Evil Village

CE Europe Ltd., 2021, London
voksen

Resident Evil-serien begynte sterkt da første spill ble utgitt til PlayStation på midten av 90-tallet. Spillet, tydelig inspirert av b-filmer med sin forkjærlighet for zombier og litt haltende skuespillerprestasjoner, lot spilleren undersøke et stort, skummelt herskapshus etter ledertråder knyttet til en kannibal-drapssak. Et par år senere utkom Resident Evil 2, og med dets sterkere fokus på historiedreven fremgang i tillegg til originalens formel for spenning og mysterier, var seriens suksess et faktum. Etter årtusenskiftet endret serien fokus mot linære action-opplevelser, men i 2017, til mange av seriens eldre fans’ store lettelse, vendte serien tilbake til sine horror-røtter med Biohazard.

Village fortsetter fortellingen hvor Biohazard slapp. Hovedperson Ethan, sammen med sin kjære Mia og deres datter Rosemary, har flyttet til en liten landsby i utkanten av Europa. Det tar dessverre ikke lang tid før familieidyllen blir avbrutt, og fortvilte Ethan sendes på desperat jakt for å redde sin datter, innhyllet i mysterier, som på sedvanlig vis leder tilbake til the Umbrella corporation.

Med Village er Resident Evil i storform! Joda, spillet har nok å by på for dem som har blitt glad i action-sekvensene som siste tyve år av serien har fokusert på, men mer enn noe annet lener spillet seg på grøssende spenning og horror-troper fra beste åttitall. Her blir det plass til vampyrer, varulver, besatte drapsdukker og groteske havuhyrer, alt blandet sammen med nye og gamle bekjentskaper fra Resident Evil-serien. Mer tid har også blitt gitt til å utvikle personlighetene til både heltene og skurkene, noe som gir bedre mulighet til å verdsette karakterenes bakenforliggende motivasjoner.

Spillet tar deg med på en reise gjennom sterkt varierende omgivelser med forskjellig horror-tematiske tilnærminger. Tempoet og stemningen kan være litt ugjevnt til tider, men utfordringene, variasjonen og historiefortellingen bidrar sterkt til å holde på spilleinteressen.

Spillet tar cirka 8-12 timer å gjennomføre på første spilling. 

Kan lånes på: 

XBOX SERIES || PLAYSTATION 4 || PLAYSTATION 5