Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Lasse Jørgensen sist endret 2020-04-07T12:07:19+02:00
Biblioteket er midlertidig stengt, og med det er spillsamlingen utilgjengelig. Heldigvis finnes masse gratis spilltilbud på nett.

FOOTSIES (PC og mobil)

Et lite og utrolig enkelt slåssespill som fungerer på både PC og mobil. Man har bare tilgang til 1 knapp, men kan likevel få mye spilletid ut av FOOTSIES. Man kan til og med spille 2-spiller split-screen på mobil! Hvilket annet spill gir deg muligheten til 2-spiller split-screen nå for tiden, og på mobil også av alle ting?

Gratis, på engelsk og passer for alle aldre.

https://hifight.github.io/footsies/

Anbefalt av Grimmalkin Hiestand.

 

Teamfight Tactics (mobil/PC/Mac)

Taktisk arena-simulator fra League of Legends-verden hvor man styrer kampen indirekte. Hver runde får du gull og valg av 5 champions. Du velger hvem du vil kjøpe og ser hva som skjer. Jo lengre du varer i kampene mot 7 andre spillere, jo flere og sterkere champions vil du kunne få. Et lett spill å lære, men vanskelig å mestre. 

Gratis. Egnes for de som liker fast pace strategispill og de som liker League.

https://teamfighttactics.leagueoflegends.com/en-gb/

Anbefalt av Helene Madsen.

 

League of Legends (PC/Mac)

MOBA-spill hvor du en en summoner som kontrollerer en champion, og i de mest vanlige modusene spiller du sammen med fire andre mot et annet lag også bestående av fem. Målet er at ditt lag skal ødelegge det andre lagets gigantiske krystall før de ødelegger din – for å forenkle det grovt. Legg til mye strategi, minionsninjaer, magi og drager, så har du League of Legends. 
 
Gratis, med mulighet for å kjøpe nye karakterer og skins. Engelsk. Egnes for for dem som liker PvP og MOBA. 

https://euw.leagueoflegends.com/en-gb/ 

Anbefalt av Helene Madsen.

 

Awesomenauts (PC)

Lagspill med tre hvert lag, i det som er en blanding av 2d plattformer og MOBA-sjangeren. Man spiller på et lite utvalg av kart, som alle har 2 baner med forskjellige utfordringer i seg. Etter man dytter frem sine små hjelperoboter, kan man angripe motstandernetårn, for så å komme til hovedbasen deres. Den som klarer å ødelegge motstanderen sin hovedbase først, er vinneren. Flott tegneseriestil med mye farger og mange forskjellige karakterer å velge mellom.

Gratis, men med mikrotransaksjoner mulig. Tilgjengelig på mange språk (ikke norsk). Passer for unge og oppover.

https://www.awesomenauts.com/

Anbefalt av Grimmalkin Hiestand.

 

Deltarune: Chapter 1 (PC/Mac, Switch, PS4)

Historiefokusert RPG-spill fra skaperen av Undertale. Har man spilt førstnevnte, vil man finne mange kjente karakterer og den samme meta-humoren, men siden spillene er satt i helt forskjellige univers er det absolutt ikke noe krav å spille én før den andre. I kjent Toby Fox-stil er spillet også akkompagnert med nydelig retromusikk og haugevis med påskeegg.

Tilgjengelig gratis på engelsk og japansk. Anbefalt aldersgrense 10 år.

https://www.deltarune.com/

Anbefalt av Matias Dale Skjerping.

 

Draw Something Classic (mobil, nettbrett)

Ta blyanten (fingeren) fatt og gjør deg klar til å tegne! Velg et ord, tegn det og la andre gjette hva ditt mesterverk skal forestille. I neste omgang bytter dere, og det er du som må gjette hva i alle dager det er den andre har tegnet. Spill mot venner ved hjelp av epost eller Facebook-kontakter, eller utfordre en fremmed til et hurtigspill. Prøv deg også på spillets egne hendelser og utfordringer, hvor du må gjette deg gjennom en hel rekke tegninger innenfor et nytt tema. Nå nye nivåer og tjen mynter du kan bruke på flere farger og andre effekter.

Gratis, med mulighet for kjøp i spillet. Tilgjengelig på en rekke språk. Egnet for alle.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.omgpop.dstfree&hl=no

https://apps.apple.com/us/app/draw-something-classic/id488628250

Anbefalt av Randi Hushagen.

 

Summoners War (mobil)

Påkall monstre ved å tilegne deg skriftruller. Monstrene har forskjellige angrep, krefter og nivåer, og det er opp til deg å gi monstrene runer som optimaliserer styrkene deres. Bli med i et laug med spillere fra hele verden og kjemp mot andre laug for å vinne krystaller og sjeldne skriftruller. Sett sammen dine beste monstre og sloss mot drager, åndemanere og kjemper. Spillet minner om Pokemon og er like avhengighetsskapende. Jeg har spilt dette spillet i fem år.

Gratis, med mikrotransaksjoner. Tilgjengelig på 16 språk (ikke norsk). Passer fra 12 år.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.com2us.smon.normal.freefull.google.kr.android.common&hl=en_US

https://apps.apple.com/us/app/summoners-war/id852912420

Anbefalt av Eli-Anne Jansson.

 

Minecraft Classic (Alle enheter med komplett keyboard)

Gå tilbake til enklere tider med Minecraft Classic, Minecrafts originalutgave fra 2009 som senere tok verden med storm. Classic foregår i «creative mode», hvor du med tilgang til 32 ulike blokker kan bygge din verden, alene eller med hjelp av opptil 8 venner. Utforsk en ny verden sammen og hold kontakten med andre spillere via spillets innebygde chat.

Gratis. Engelsk. Egnet for alle.

https://classic.minecraft.net

Anbefalt av Randi Hushagen.

 

Dwarf Fortress (PC)

Dine syv dverger har reist lengre enn langt, med vognen stappfull av saltmat og søtmat. Nå er det opp til deg å sette dem i gang mot penger og gull. Din jobb er å sysselsette dvergelandsbyens befolkning, og å balansere infrastruktur, livsgrunnlag, utforsking, verdiskapning, og militærmakt. Hvis du trenger en pause fra administrator-jobben, kan man ta opp sverd og skjold som eventyrer i samme  verden. Utfordrende og dyptgående spillopplevelse, hvor historie, kulturer, religion, storpolitikk og intrikate personlige forhold prosessuelt genereres når man skaper en ny spillverden.

Gratis, med kommende betalingsversjon på Steam. Engelsk. Egnet for tålmodige. 

http://www.bay12games.com/dwarves/ 

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

Ghost Town Adventures: Mystery Riddles Game (mobil, Android)

Bli med Anna, en ung jente med magiske krefter som finner ut at bestefaren hennes bor i en spøkelsesby, og at han har blitt forvandlet til et spøkelse! Hjelp Anna med å utforske byen og løs mysteriene som vil lede deg nærmere løsningen på Dramatikerens onde plan. Du trenger ikke energy for å spille, så her kan spillopplevelsen vare i timevis. Kan spilles offline. 

Gratis, med mikrotransaksjoner. Engelsk. Egnet for alle. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webgames.ghosts&hl=no 

Anbefalt av Eli-Anne Jansson.

 

AI Dungeon (PC, Mobil)

AI Dungeon er et tekstbasert rollespill, hvor en ny historie genereres på stedet av en kunstig intelligens etter hvert som man spiller. For hver ny runde vil man derfor få helt forskjellige, og veldig tilfeldige, opplevelser. Man får velge mellom et knippe sjangre, som fantasy, krim, eller cyberpunk, men om ingen av dem skulle falle i smak kan man også starte en helt egen historie ved å legge inn et hvilket som helst personlig scenario.

Kan spilles gratis i nettleser og på mobil. Tilgjengelig på engelsk. 16+.

https://aidungeon.io/

Anbefalt av Matias Dale Skjerping.

 

Cooking Fever (Android, iOS, Amazon appstoreMicrosoft)

Et gøyalt matlagingsspill med stadig akselererende tempo. Du eier din egen hamburgersjappe og oppgaven er å gi sultne og tørste kunder det de vil ha – helst så kjapt som mulig. Klarer du det, får du stjerner, diamanter og penger nok til å utvide virksomheten din. Hva med å starte opp en pizzeria eller et velduftende bakeri? Hvorfor ikke en sportsbar eller et sushisted, eller kanskje vil du heller drive en gourmetrestaurant? Det er mange muligheter for en ihuga, serviceinnstilt og lynrask (!) kokk. Et (av)stressende spill der du ikke rekker å tenke på så mye annet enn å få maten på bordet. 

Gratis, med mikrotransaksjoner. Tilgjengelig på mange språk. 

https://apps.apple.com/us/app/cooking-fever/id714796093 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nordcurrent.canteenhd&hl=no

Anbefalt av Pia Fjeld Møller Johansen.

 

Osu! (PC)

Musikalsk rytmespill som styres med mus og tastatur, hvor man forsøker å treffe spill-elementer i takt med musikkens rytme og melodi. Sangene man spilleer tilrettelagt av spillfellesskapet, og kan lastes ned gratis fra søkbart musikkbibliotek på nettsiden. Kjempegøy måte å aktivt kunne nyte musikk man allerede kjenner, eller å få ta del i nye musikkopplevelser.

Gratis, med frivillig betalingsløsning. Tilgjengelig på flere språk.

https://osu.ppy.sh/home 

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

GURPS Ultra Lite (Analogt rollespill, engelsk)

Generic Universal RolePlay System Ultra Lite er et rollespillsystem på 1 side, gir deg regler for karakterbygging, sosiale interaksjoner, kamp og hvordan man løser vanskelige oppgaver. Man kan skrive fremtidsprosahistorier eller fabelprosahistorier med dette systemet slik som man ønsker.

Gratis, engelsk, egnet for alle.

http://www.sjgames.com/gurps/books/ultra-lite

Anbefalt av Grimmalkin Hiestand.

 

Harry Potter: Hogwarts Mystery (mobil)

Rollespill fra Harry Potter-universet. Du lager deg en karakter som begynner på Hogwarts, følger undervisning og får venner gjennom syv år på skolen. Samtidig forsøker du å løse mysteriet om din forsvunne storebror. Historien i spillet foregår noen år før Harry begynner på skolen, men du møter mange kjente og kjære karakterer fra bøkene.  

Spillet kan lastes ned gratis i App Store eller Google Play. Ekstra ressurser kan kjøpes i spillet. Engelsk, aldersgrense 13 år.  

http://www.harrypotterhogwartsmystery.com/ 

Anbefalt av Silje Egge.

 

Urban Dead (PC, mobil, browser)

Urban Dead er et 15 år gammelt MMOPG som kan spilles i hvilken som helst nettleser. Det er et zombie-overlevelsesspill der man kan spille som menneske eller zombie i den karantelåste (hmm .. ) byen Malton. Alle karakterer i spillet er styrt av en annen ekte spiller, det finnes ikke maskinstyrte spillere. Man får 50 handlinger hver dag, og for hver halvtime fylles det opp en ekstra handling. Dette betyr at om du befinner deg på gaten med din siste handling, så må du bare håpe at det ikke dukker opp en zombie der før du får mulighet til å bevege deg vekk. Grafisk sett er det veldig lite “gørr” involvert, annet enn hva tekstboksene sier at skjer.  

Gratis, engelsk, egnet for 11+ og folk med god tålmodighet

http://www.urbandead.com/ 

Anbefalt av Grimmalkin Hiestand.

 

Cataclysm: Dark Days Ahead (PC (winmac, linux))

Post-apokalyptisk roguelike i prosessuelt genererte landskap. Sy deg en kappe av gardinene og drikk sølevann, forbered deg på å ikke overleve. For å virkelig sette fantasien i sving bør dette spilles med ASCII-grafikk. 

Mange språk (ikke norsk). Gratis.  

https://cataclysmdda.org/

Anbefalt av Anders K. Iden.

 

Clone Hero (PC)

Har du en gammel Rockband- eller Guitar Hero-gitar bortglemt i et skap? Plugg den til PCen og ROCK OUT med Clone Hero! Musikalsk rytmespill som lar deg leve ut musikerfantasien, styrt med spesialkontrollere eller tastatur. Spillet er gratis, og tar i bruk fan-tilrettelagte musikkspor som lastes ned fra Clone Hero-relaterte musikkbiblioteker. 

Engelsk språk. Gratis. 

https://clonehero.net/ 

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

Haven & Hearth (PC)

Rustikt overlevelsesspill satt til folkevandringstiden. Lar deg leve livet som paranoid einstøing på en bortgjemt gård, eller som bonde, fagmann eller kriger i større spillerbaserte landsbysamfunn. Kombinerer RPG-basert karakterutvikling, ressurs- og utstyrsforedling, en vedvarende flerspillerverden, og permadød-PVP. Best med venner.

Engelsk språk. Gratis, frivillig betaling.

http://www.havenandhearth.com/portal/

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

Path of Exile (PC)

Moderne action-RPG i klassisk Diablo-stil med uendelig gjenspillingspotensiale, satt til fiksjons-univers sterkt inspirert av Stillehavets øykulturer og Romerrikets siste øyeblikk. Fengende historiefortelling, godt presentert gjennom dyktige stemmeskuespillere.

Engelsk språk. Spilles via Steam. Gratis, med mikrotransaksjoner.

https://www.pathofexile.com/

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

Ingress Prime (mobil)

Mobil-farsotten Pokemon Gos pappa. Spilles med mobil og påslått GPS-måler, hvor man forsøker å kontrollere områder for sitt lag mens man angriper og ødelegger motstandernes revir. Som PoGo må spillet spilles på farten.

Språk følger mobiltelefonens innstillinger, og kan dermed spilles på norsk. Gratis, med mikrotransaksjoner.

https://www.ingress.com/

Anbefalt av Lasse Jørgensen.

 

Kingdom Rush (PC, mobil)

Spør du meg, er dette et av de aller beste tower defense-spillene noensinne. Sett opp forsvarstårn i form av bueskyttere, soldater, trollmenn og artilleri, og bekjemp monstre før de invaderer riket ditt. Spillet har mange nivå, så her er det muligheter for timevis med underholdning. Fullt av humor og mulig å spille offline.

Gratis.

https://kingdomrush.com/play/

Anbefalt av Janette Kolbrek.