ICO & Shadow Of The Colossus

av Per Eide sist endret 2016-12-22T18:27:23+01:00
Gjenutgivelse av de stilistiske og atmosfæriske japanske kultklassikerne til PlayStation3.
Fumito Ueda ; Kenji Kaido

ICO & Shadow Of The Colossus

Team Ico, 2011, Japan

Du husker han kanskje, Ico, den lille gutten med to horn som ble utstøtt av sin landsby og sendt i fangenskap i et enormt slott med hav på alle kanter. I sin søken etter en fluktvei møter han den triste jenten Yorda som snakker et fremmed språk. Hun er hjemsøkt av skyggelignende skapninger som Ico må beskytte henne mot, og etterhvert som spillet strider frem dukker det opp de mørkeste sannheter. Yordas mor, dronningen av slottet, har holdt Yorda til fange for å tappe livet ut av henne slik at dronningen selv kan leve lengre. Det blir en lang og hard kamp for de to unge for å oppnå det største av alt; friheten.

Det andre spillet, Shadow Of The Colossus, foregår i en stor fantastisk verden. Wanda er helt knust etter at hans store kjærlighet Mono er død. Han nekter å gi henne opp og drar til "det forbudte land" for å få henne gjenopplivet. Her oppsøker han Dormin, som lover han Mono tilbake om Wanda knuser de gigantiske kjempene i landet.  Og slik begynner Wandas ferd ut i den utrygge og eventyrlig verden sammen med hesten Agro som eneste følgesvenn.

Det er ikke uten grunn at disse spillene tok spillverden med storm. Den episke dimensjonen, det estetiske og til tider lavmælte uttrykket gjør at dette er spill som skiller seg fra andre storslåtte spill. Stemningen minner mye om den utsøkte japanske animasjonsfilmskaperen Miyazaki. For PS2-utgavene fikk spillet intet mindre enn tre priser på Game Developers Choice Awards (Excellence in Level Design, Excellence in Visual Arts og Game Innovation Spotlight). Velkommen til en fantatisk verden!