Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!

av Janette Karin Kolbrek sist endret 2016-12-22T18:27:23+01:00
Donkey Kong er ute og ypper til bråk igjen. Heldigvis vet Mario råd!

Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem!

Nintendo, 2011
barn

For meg som har kjent den lille italienske rørleggeren i over 20 år, er dette virkelig et gledelig gjensyn! Mario ankom spillarenaen i 1981 i spillet ’Donkey Kong’, da under tilnavnet Jumpman. Siden den gang har han figurert i mer enn 200 elektroniske spill og er i dag som et fenomen å regne i spillverdenen. Handlingen i Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem! utspiller seg i en fornøyelsespark. Som i mange andre spill der Mario og Donkey Kong møtes, blir Marios kjæreste, Pauline, kidnappet av Donkey Kong. Dermed er grunnlaget for historien lagt, ved hjelp av selvgående Mini-Mario figurer, må du hjelpe Mario å redde Pauline.

Hovedoppdraget består av 8 nivåer, hvor av hvert nivå består av 8 brett og en bosskamp. Det er særlig disse bosskampene mellom Mario og Donkey Kong som bringer fram barndomsminner hos meg, om såre tomler og stor lykke da den svære gorillaen må gi tapt fra toppen av stillaset. Heldigvis slipper du såre tomler i dette spillet, for her er det bare DS-pennen som brukes. Du styrer ikke Mini-Mario direkte, men ved hjelp av flyttbare redskaper og objekter skal du sørge for at den lille figuren kommer seg i mål. Blant redskapene er det bjelker, trapper, rullebånd og trampoliner. Før et nytt redskap blir introdusert, forklares det omhyggelig med en video hvordan dette fungerer. Dermed gjør det ingenting at spillet ikke har norsk språk som alternativ. Når du kommer høyere opp i nivåer, blir redskapene mer avanserte og det dukker stadig opp nye og tøffere fiender. Dette gjør at spillet stadig er i endring og det holder på spillerens interesse. På de høyere nivåene kan det rett og slett være lurt å legge en real slagplan før du setter Mini-Mario(ene) i bevegelse. Dette er et kreativt og fengslende spill, som virkelig pirrer de strategiske evnene.

Foto: NINTENDO

I tillegg til hovedoppdraget, inneholder dette spillet en rekke andre utfordring å bryne seg på. Det er minispill, spesialbrett og ekspertbrett, og i en egen konstruksjonssone kan du konstruere dine helt egne brett! Her er det med andre ord timevis av moro og underholdning. Anbefales til alle Mario-fans, gamle som nye, i alle aldre!

-->