Sherlock Holmes: Consulting Detective

av Grimmalkin Hiestand sist endret 2018-02-07T15:03:17+01:00
Sherlock Holmes: Consulting Detective brettspill er like genialt som man forventer av Sherlock Holmes
Sleuth Publications

Sherlock Holmes: Consulting Detective

, 2012, England
voksen

 

I dette spillet tar du rollen som Wiggins og hans gruppe av Baker Street Irregulars, for å løse saker gitt deg av Sherlock Holmes. Sherlock har allerede løst saken, selvfølgelig, og lurer bare på hvor fort du klarer å løse den selv. Jo færre steg du tar for å løse den, jo mer imponert blir Sherlock av dine egenskaper.

Dette er kanskje det minst “spillaktige” spillet jeg har spilt - det finnes hverken spillebrett, terninger, ressurser eller meeples å spille med. Man får derimot med et hefte, en adressebok, et avisutklipp og et kart. I heftet forklarer Sherlock Holmes deg diverse fakta om en sak, han nevner hvem som har blitt myrdet, hva som ble funnet på åstedet og andre detaljer rundt saken. Så er det opp til deg og dine irregulars å løse saken. Hvor går dere først? Går dere til åstedet for å undersøke det litt mer? Eller snakker dere med de som først fant liket? I så fall sjekker dere adresseboken for adressen til denne personen, og bruker referansenummeret og slår opp i heftet for å følge sporene som dukker opp der. Kanskje hun påstår at hun var på restaurant? Da kan dere sjekke restauranten sitt referansenummer i adresseboken for å høre med de ansatte der om alibiet stemmer. Og slik nøster dere opp trådene i historien, til dere tror dere har funnet løsningen. Da er det bare å slå opp på siste side i heftet for å høre med Sherlock hvor nært, eller hvor langt unna, svaret deres er.

Dette spillet trenger ingen forkunnskaper, annet enn nysgjerrighet. Man leser historien, bruker fantasien sin til å prøve å finne ut hva som har skjedd, sjekker adresseboken, leser litt mer fra heftet og bruker enda mer fantasi for å løse saken. Når du føler deg trygg på hva som har skjedd, er det noen kontrollspørsmål på slutten av heftet du kan gå gjennom, for å se om du tar feil. Til slutt forklarer Sherlock Holmes deg hvordan han løste saken, bare for å få deg til å føle deg dum.

Dette spillet passer i alle aldre, dog finnes det kun på engelsk. Det kan spilles alene og du kan spille det i større grupper.