Street Fighter 5

av Grimmalkin Hiestand sist endret 2016-12-22T18:27:26+01:00
Kan hvem som helst bli en e-sport-atlet?

Street Fighter 5

Capcom, 2016
barn

Jeg gleder meg alltid til sommeren, ikke fordi det blir ugudelig varmt eller fordi solen skjærer i øynene til jeg får hodepine, men fordi det hver sommer er Evolution Championship Series. Evo, om man skal spare litt tid.

Hva er Evo, spør du kanskje? Evo er høydepunktet innenfor fighting games, verden over, det nærmeste man kommer et verdensmesterskap, det mest prestisjetunge stevnet det er mulig å gjøre det bra i. I år slo vi nye seerrekorder, igjen, med over 180 000 seere på twitch.tv under Street Fighter 5 finalen og med nesten 2 millioner seere på ESPN 2 i USA. I 2015, så var det bare ESL: ONE Counter Strike: Global Offensive som slo Evo i seertall. For å si det kort, Evo er en big deal når det kommer til e-sport og twitch.tv.

Fra Norge var det to spillere i Street Fighter 5 som deltok, der den mest profilerte av dem er Arman Rabiee Hanjani, eller BX3. Phenom som han er mest kjent som. Han var allerede kjent som Europas beste Dictator-spiller, men også fordi han i Evo 2015 var en av to europeere som var igjen blant de 17 beste, ut av 2227 spillere. I år var han igjen en av to europeere som var igjen blant de 17 beste, denne gangen av 5065 spillere. (Begge gangene delte han 17. plass men med RB|Luffy fra Frankrike, som vant Evo i 2014)

Han vant Dreamhack Summer i Sverige mot spilleren som kom på andre plass i EVO i år, RZR Fuudo i en kamp kanskje mest kjent fordi Phenom gjør så mange dragon punches. Denne seieren gjorde at han ble automatisk kvalifisert til Capcom sin egen turneringsserie, The Capcom Pro Tour, der han kan vinne brorparten av 250,000$ - litt over 2 millioner kroner. Den mest sette kampen fra Dreamhack Summer er derimot kampen hans mot legenden Daigo, som han vinner etter et jevnt sett, 3-2.

Norge har en av verdens beste spillere i Street Fighter 5, kanskje starten på din e-sport karriere er å låne Street Fighter 5 med hjem til deg fra biblioteket?

 

Phenom mot Fuudo

 

Phenom mot Daigo