The Legend of Zelda - Twilight Princess

av Janette Karin Kolbrek sist endret 2016-12-22T18:27:22+01:00
Den første gangen jeg satt på dette spillet og den velkjente Zelda-hymnen strømmet ut av høyttaleren, fikk jeg faktisk gåsehud. Jeg visste at dette kom til å bli bra!

The Legend of Zelda - Twilight Princess

Nintendo, 2006
barn
Wii-kontrollen ble forsvarlig festet rundt håndleddet, og med et godt grep om nunchucken var det bare å la Link lede an.

For 26 år siden introduserte den japanske spillprodusenten Nintendo for første gang en grønnkledd liten heltefigur ved navn Link for spillverdenen. Siden da har det blitt laget hele 15 spill i The Legend of Zelda-serien til ulike Nintendo-konsoller. I 2006 kom det første Zelda-spillet til Nintendo Wii, og forventningene til The Legend of Zelda - Twilight Princess var enorme. Og ble innfridd!

 
Helt i ulveham
Link bor i landsbyen Ordon Village, en tilsynelatende rolig og fredelig liten plass sør i landet Hyrule. Her er de mest presserende problemene geiter som stikker av fra den lokale farmen, og rampete apekatter. Så en dag dukker det opp noen monstre som kidnapper noen av barna i landsbyen! Link drar selvsagt ut for å prøve å redde barna, men i stedet blir han dratt inn i et skumringsrike, hvor han blir forvandlet til en ulv. I denne underlige verdenen møter han Midna, en mystisk og mørk liten skikkelse, som skal vise seg å spille en større rolle i det forestående eventyret.
 
 
Foto: NINTENDO

 

 
Realistisk og mørkt
Det introduseres mange morsomme karakterer i dette spillet. Ooccaene Ooccoo og Ooccoo Jr. og Yetiene Yeta og Yeto er noen eksempler. Jeg ble trollbundet av disse absurde skikkelsene med de nesten menneskelige ansiktstrekkene.
Grafikken i Twilight Princess er lik ingen annen i Zelda-serien, og er det mest realistiske Zelda-spillet som noen gang er laget. I tillegg til et sterkere realistisk preg, har det også en betraktelig mørkere stemning enn de andre i serien. Det dunkle skumringslandskapet sammen med den mørke musikken skaper et nokså dystert bakteppe til historien, og monstrene man kjemper mot kan til tider være ganske skumle. Dette har gitt spillet en anbefalt aldersgrense på 12 år.
 
 
Mange nye funksjoner
 
 
The Legend of Zelda - Twilight Princess anbefales hermed på det varmeste, enten du tidligere har vært med Link på eventyr eller du er ny i Hyrule-landskapet.