World to the West

av Lasse Jørgensen sist endret 2022-09-10T11:37:16+02:00
Finurlig action-hjernetrim i tegneserieaktig Zelda-stil.
Rain Games

World to the West

Soedesco, 2017, Hoogvliet
barn

World to the West er bergenske Rain Games’ andre spill, og er en løs oppfølger av deres første spill, Teslagrad. Fra fugleperspektiv følger vi fire helter som utforsker eldgamle ruiner gjennomsyret av mystiske hemmeligheter. I alle deler av spillet møter man varierte hjernetrim-utfordringer, som må løses ved å ta i bruk forskjellige kombinasjoner av hver helts særegne egenskaper.

Spillveteraner med erfaring fra Zelda-serien vil nok kjenne seg igjen i mye av utfordringene, men da løsninger er knyttet til heltevalg heller enn tilgjengelig utstyr, krever de finurlige oppgavene at man tenker nytt og kreativt. Spillet er et enkeltspiller-spill, men kan også fungere godt som sosial samspill-aktivitet i sofaen, da mye av tankearbeidet kan dra nytte av litt back seat-gaming.

Spillet har en PEGI-rating på 7 år (les begrunnelse her). Spillets fortelling og uttrykk, kampsystem mot ikke-menneskelige motstandere, samt nivået på hjernetrim-innholdet, gjør at 7 år også er passende anbefalt aldersgrense.

Spillet er tilgjengeliggjort på norske biblioteker gjennom Norsk Filminstitutt's støtteordning for spill. Les mer om spillet på NFIs nettsted, her.

 

LÅN SPILLET TIL PLAYSTATION 4 HER.

LÅN SPILLET TIL XBOX ONE HER.

 

Spillteamet spiller FØRSTE TIMEN AV: