Zorro: the chronicles

av Lasse Jørgensen sist endret 2023-03-16T14:22:08+02:00
Robin Hood-figuren Zorro gjør sitt beste for å beskytte og hjelpe de undertrykkende borgerne i California.
BKOM Studios, Groupe PVP

Zorro: the chronicles

Nacon, 2022
barn

Forfatter Johnston McCulley skapte i 1919 fiksjonsfiguren Zorro, og med det var tropen om den maskekledde hevneren på plass. Zorro er en kjent og kjær figur som har dukket opp i mange bøker, filmer og serier. For de fleste er det nok Guy Williams (TV-serie, 1956) og Antonio Banderas (spillefilmer, 1998 og 2005) som har stått for de mest minneverdige fremstillingene av den røde reven fra California.

Spillet Zorro: the chronicles er basert på animasjonsserien med samme navn fra 2015, og tar mest inspirasjon fra TV-serien fra 50-tallet, med en lettbent og humoristisk fremstilling av tittelhelten og hens motstandere. Spillets gameplay kan best beskrives som en mykere utgave av Batman: Arkham-spillene, hvor man styrer tittelfiguren fra et tredjepersons-perspektiv, med gjennomgående kjerneelementer som sniking, akrobatikk og parkour, og nærkamp.

Zorro: the chronicles er et spill med god gjenspillingsverdi, da hvert nivå har mange hemmeligheter å samle. I tillegg kan man velge å begynne hvert nivå i kamp- eller snikemodus, noe som gir forskjellige måter å gjennomføre tidligere fullførte oppdrag. Man har også mulighet til å spille Zorro som Ines eller hennes bror Diego, og begge kommer med sine egne særpreg. 

Spillet har en PEGI-rating på 7 år da spillet inneholder barnevennlig fremstilling av ikke-realistisk vold. Utfordringsnivået i spillet og fortellingen er også best egnet fra 7 år. Les mer om PEGI-begrunnelsen her.


LÅN SPILLET: PlayStation 4 / Xbox Series / Nintendo Switch

 

Spillteamet spiller FØRSTE TIMEN AV: