Boken som lærte meg norsk

I denne serien har vi tatt en prat med personer som tipser om bøker de leste da de lærte seg norsk.


Jeg likte boken fordi den var lett å lese og morsom også. 

Ratan, morsmål: bengali.

Lån Den rikeste gutten i verden av David Walliams.


Då eg kom borti denne boka på Fretex med sine nostalgiske teikningar av spøkjelse, vart eg brått drege attende til barndomen min. Er du ute etter ei klassisk norsk og fantasifull historie, er Nifse Nella for deg!  

Adélaïde, morsmål: fransk.

Lån andre bøker om Nifse Nella av Unni Lindell.

Jeg likte boken fordi den er kort å lese, enkel å pugge på grunn av rytmen, kan leses med barna mine og er en enkel vei til å bli kjent med norsk litteratur.  
 
Mirigul, morsmål: uigurisk.

Lån Så rart av Inger Hagerup.


Jeg likte denne boken fordi den var veldig gjenkjennelig for noen som har vært ved lignende veiskille som forfatteren. Krisen kan beskrives ved; lengsel etter en tidligere tilstand der verden ble oppfattet gjennom linsen av barnlig undring; grubler på spørsmålet om meningen med det hele; og tilpasse seg realitetene i voksenlivet uten noen reell veiledning eller mentorskap. Forfatteren skildrer på en smart måte hvordan endring av omgivelsene dine kan føre til et verdifullt nytt perspektiv på livet. Boken er på norsk med rundt 10 engelske oversettelser per side av de mest sjeldne ordene. Forfatteren liker å liste opp ting (for eksempel alle dyrene han har sett). Det er gunstig for språkopplæringen. Dessuten har forfatteren en observerende skrivestil som gir ord liv og raskt setter i gang fantasien. 
 
Ertti, morsmål: estisk.

Lån Naiv. Super. en norsk-engelsk lesebok av Erlend Loe og James P. Jensen.
Mitt navn er Terence og jeg flyttet til Norge fra Sverige som tenåring i 2006. Den første boken (annet enn tegneserier) jeg kom meg gjennom var Phenomena. Dette er en spennende fantasiserie som handler om alvesøskene Alk og Ilke og deres skjebnesvangre reise om å beseire den ondskapsfulle Tarkan.  
 
Terence, morsmål: svensk.

Lån Phenomena av Ruben Eliassen. 


Da jeg begynte å lære norsk var dette det første jeg prøvde å lese. Det var enkelt og kort. Det var lett å forstå og ga meg selvtillit i læringsprosessen min. 

Marsela, morsmål: bosnisk/kroatisk.

Lån Ida-serien av Ingrid Alnes Buanes.
Denne boken hjalp meg å lære norsk. 

Quy, morsmål: vietnamesisk.

Lån Ny i Norge Tekstbok [A1-A2] av Gerd Manne og Gölin Kaurin Nilsen.