Hopp til hovedinnhold

Humor

av Helene Sahlsten-Jensen sist endret 2021-09-13T13:00:46+02:00
Romaner som er morsommere enn andre.

Mark Haddon: Kabang!
Hva i all verden betyr "Gridzbi Spudvetch!"? Ja, det må du lese denne boka for å få vite. Jeg kan røpe at det er et hemmelig språk som snakkes av noen veldig hemmelige personer. 
Boka begynner med at hovedpersonen Jim står på balkongen og spiser en av sine spesial-sandwicher. Jim har en storesøster som heter Becky, de to er ikkebestevenner. Men heldigvis har Jim er bestevenn, han heter Charlie. Nå skal de to få seg noen opplevelser som er helt utenom det vanlige. Dette tar helt av!

Nick Hornby: Gutter er gutter
Gutter er gutter
 handler om Will Freeman, en i egne øyne trendy ungkar som er økonomisk uavhengig, barnefri, kynisk, upålitelig og redd for omverdenen. Will fyller dagene med å pløye tidsskrifter for å være oppdatert på musikk, film, moter og mat i tillegg til et par faste fjernsynsholdepunkter. Men Will klør i pungen, og han bestemmer seg for at det å sjekke opp enslige mødre er tingen. Han dikter opp en sønn og tropper opp på et treff i EFAS (Enslige Foreldre - Alene Sammen). (Dagbladet)

Are Kalvø: Syden
Dette er boka om det store og kjente og kjære ferielandet vi kallar Syden, landet der det aldri er langt til stranda, der det er serveringsplassar overalt, der alle snakkar engelsk og mange snakkar svensk eller norsk eller ei blanding, der det alltid er sol og varmt, og der alt er greitt, heile tida, der det finst andre reglar enn heime, der vi kan oppføre oss annleis enn heime, og gjer det. (arekalvø.no)

Joakim Kjørsvik: Åpenbart ingen nabo
Åpenbart ingen nabo
 er en samling med korte fortellinger. Boka skildrer vanlige mennesker som blir utsatt for uvanlige hendelser. Disse hendelsene lokker frem glemte minner eller åpner nye muligheter. Personene som utgjør dette fantastiske og fantasirike persongalleriet bærer ofte på hemmeligheter de vil, men ikke tør, dele med noen, av frykt for hvilke forandringer det kan bringe. Joakim Kjørsviks narrative kortprosa forener magisk realisme med kjølig nordisk humor. (Cappelen Damm)

Erlend Loe: Doppler
Andreas Doppler er skikkelig lei av sine medmennesker. Han orker ikke mer, og flytter ut i skogen. Vekk fra sivilisasjonen. Ikke langt vekk, bare rett inn i skogen ved Oslo. Han dreper en elg, og tar til seg kalven. Den blir hans bestevenn, bestemmer Doppler seg for. Boka er absurd og morsom, men inneholder også samfunnskritikk og gir rom for refleksjoner.

Olaug Nilssen: Få meg på, for faen
Alma er snart 16 år, hun går i tiende klasse og bor i bygda Skoddeheimen på vestlandet. Det er ikke så mye å ta seg til. Bygda ligger mellom fjord og fjell, det er mye natur og lite folk. Alma er i sin seksuelle oppvåkning, og hennes seksuelle fantasier løper ofte løpsk. En kveld er hun på fest på ungdomshuset, og Arthur – som hun har et godt øye til, tar plutselig ut penis og dytter den borti henne. Hun blir litt overrasket, og forteller det til venninnene og søstrene Ingrid og Sara: – ”Arthur var borti meg med pikken”. Med ett er ryktet ute over hele bygda. Alma blir sosialt utstøtt og sett på som raring. Hun får tilnavnet ”Pikk-Alma”. (Film & kino)

Agnes Ravatn: Veke 53
Ravatn sin debutbok fra 2007 lar oss bli kjent med Georg Ulveset. Han er en mann som er misfornøyd med det meste, og nå står han i fare for å ende opp alene på julaften. Hans selvironiske tilnærmelse til det meste skaper en rekke komiske situasjoner. En vittig og spennende debut.