Hverdag

av Helene Madsen sist endret 2017-12-11T16:36:59+02:00
Hverdagen er ikke lik for alle.

Elen Betanzo: Blackout
Fem ungdommer som alle har et behov for å bli sett. De har drømmer og tanker om fremtiden. Vi får et innblikk i hva som rører seg i deres hverdag, og på en fest krysses deres veier.

Øyvind Holen: Drabant (tegneserieroman)
Året er 1994. Oslo kommune ruster opp kampen mot graffitimiljøet. Det trues med store bøter og fengsel. For 16 år gamle Fredrik er taggingen, under navnet «Deks», det eneste lyspunktet mellom alle timene han kaster bort på skolen, senteret eller hjemme i blokkleiligheten. (Cappelen Damm)

Anneli Klepp: Hvis du elsker meg
En sommer. Fire personer: Georg, Julia, Anne og Jonas. Mange tanker, drømmer og problemer. Hva er kjærlighet? Hva er forelskelse? Hvor mye tåler et vennskap? Kan noe bli verre når det er som verst? (Gyldendal)

Charlotte Glaser Munch: Alt jeg vil er å kysse deg
Sara er barnevakten. Hun er 14, snart 15. Adam er faren til gutten hun sitter barnevakt for. Han er nyskilt og 29. Jeg kjenner et sug i brystet, som om kroppen min sulter etter å være i nærheten av hans. Kanskje dette er kvelden vi kysser. 

Jeg vet at jeg burde tenke på at han er voksen og at familien min bor vegg i vegg, men det glipper. Det eneste jeg vil er å være inntil ham. Alt annet betyr null. (Cappelen Damm)

Lars Mæhle: Fuck off I love you
Vemund er 16 år, en kjekk og snill gutt. Men han vikler seg inn i et miljø som er både voldelig og farlig: en gjeng som blir ledet av den ustabile "Two Face". Vemund er fascinert av denne typen, men også redd for ham. Etter hvert blir ting mer alvorlig, og det er på tide å vise hvilken side man står på. En bok om valg man har og valg man tar.

Tor Arve Røssland: Gamer
Endelig er War of Faluza ute. Spillet alle har ventet på. En vennegjeng trer inn i en annen verden enn vår: Den fantastiske spillverdenen Faluza! De begynner rolig med jevn stiging, først må de igjennom en del grinding for å nå nivå 80. Da begynner raidingen. Ved hjelp av en mystisk person som kaller seg Will stiger alle i gjengen raskt. De danner et nytt guild sammen med Will, som blir leder. De trener hardt før spillet åpnes for PvP med pengepremier. Men det er ikke bare i Faluza det er spenning. Det første raidet går skeis, 10 000 euro tapes og noen får skylden. Så bli denne noen overfalt, skamslått og må på sykehus. Hvor sint er det mulig å bli om det går dårlig i et spill? Kan det få deg til å grisebanke noen andre? Og hvem var det som gjorde det? Var det noen i gjengen? Hvor godt kjenner de hverandre egentlig? Svarene får du om du leser Gamer. (ungdomsboka.blogspot.no)

Heidi Sævareid: Spranget 
Janne og Anna er tvillingsøstre. De har vært veldig knyttet, slik søstre ofte kan være. Men i det siste har de sklidd mer og mer fra hverandre. Begge to var med i en menighet som heter Zion, men Janne brøt etter hvert ut. Janne ser tilbake på tiden i Zion, og hvordan kontroll og forbud gjorde henne usikker og sårbar. Vennskapet stod sterkt i menigheten, og Janne føler seg ensom nå da hun ikke er med lenger, men samtidig er den friheten hun nå opplever viktigere for henne.