Julebøker for ungdom

Julen nærmer seg med stormskritt. Kom i julestemning med en av disse ungdomsbøkene.

 

Publisert: 30. november 2020. 


La det snø av John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle 

La det snø er tre historier i én bok, skrevet av tre kjente amerikanske ungdomsbokforfattere. De tre ulike historiene er knyttet sammen på et vis og minner om en roman som omhandler innbyggerne i den lille byen Gracetown. Vi møter Jubilee som får sin tilsynelatende perfekte julefeiring snudd på hodet etter dårlige nyheter. Tre venner legger ut på en strabasiøs ferd i snøkavet for å nå frem til det som skal være tidenes fest på The Waffle House. I siste fortelling møter vi den selvopptatte Addie som på "Dickensk" vis møter noen hjelpere, på veien til å bli litt hyggeligere i møte med andre mennesker.  

Søte, lette, morsomme og romantiske historier til julehøytiden. Finnes også på engelsk

Av: Silje S. 


10 blinddates av Ashley Elston 

Sophie gleder seg til å tilbringe så mye som mulig av juleferien sammen med kjæresten Griffin, men så overhører hun at han forteller en kamerat at han er usikker på forholdet deres. Med knust hjerte, drar Sophie til besteforeldrene for å feire jul med storfamilien. For å muntre Sophie opp, bestemmer familien hennes seg for å sette henne opp på 10 blinddates gjennom jula. Det er duket for en juletid med morsomme, rare og kleine dater.  

En artig, fin og hjertevarm bok om familie og kjærlighet som kommer til å gi deg skikkelig julestemning.  

Av: Cathrine 


Under snøen av Monika Steinholm 

Det nærmer seg jul i Tromsø, men julestemningen er i ferd med å drukne under uhorvelige mengder snø. All snøen stenger ikke bare veier, men også hjerter. For både Gunn, Niklas, Jens og Edor har sine eksistensielle kriser å stri med. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å forelske seg i Vegard. Edor har dratt til Brighton og prøver å glemme alt. Dette er en fortelling om den altoppslukende kjærligheten som kan være både håpløs, ulykkelig, vond og fantastisk på en gang. En kjærlighet man kan kjenne seg igjen i, enten man er homo, streit, bi eller bare litt på skrå. Fortelling for ungdom. Omtalen er utarbeidet av BS. 


Under mistelteinen Stephanie Perkins (red.) 

Tolv kjente amerikanske ungdomsbokforfattere har bidratt med hver sin fortelling i denne samlingen, blant dem er: David LevithanRainbow Rowell, Gayle Forman, Stephanie Perkins og Laini Taylor. Historien egner seg også for dem som ikke feirer jul, men Hanukka, vintersolverv eller den afroamerikanske høytiden Kwanzaa. Forlagsomtale.