Hopp til hovedinnhold
av Camilla Grindheim Larsen sist endret 2024-01-03T16:03:34+01:00
Her finner du informasjon som kan være nyttig å vite når du ønsker å bruke biblioteket. Det er helt gratis å få lånekort og det er gratis å låne, men husk alltid å levere tilbake. Du kan få lånekort både som fysisk kort og digitalt på mobilen.

 

Hva kan du låne fra biblioteket?  
Bergen Offentlige Bibliotek tilbyr en rekke muligheter for utlån. Se listen under for hva som kan lånes med hjem og hva som kan lånes for bruk i biblioteket. 


Dette kan du låne med deg hjem:
 
Bøker: bøker, e-bøker og lydbøker i Bookbites, tegneserier, språkkurs og tidsskrifter.  
Spill: Videospill (PS4, PS5) og brettspill, iPad mini og Nintendo Switch. Spill lånes etter aldersgrense. 
Musikk og film: CD, vinyl, DVD/Blu-ray.  


Dette kan du låne for å bruke på biblioteket:
 
Teknisk utstyr: Nettbrett, hodetelefoner til PC, mobillader, stasjonær PC, bærbar PC. 
Verktøy på Hovedbiblioteket: Symaskin, 3D-printer, laserkutter, studio for podkastinnspilling og film/foto, og diverse verktøy. 15 års aldergrense. 
Møterom på Hovedbiblioteket: utstyrt med skjerm slik at det er mulig med presentasjoner eller digitale møter.

I tillegg kan du strømme film gratis med tjenestene Filmoteket og Filmbib, og lytte til klassisk musikk gratis via Naxos
 
Det koster ingen ting å låne, og det koster heller ingen ting dersom du mister lånekortet og trenger nytt. Men pass på at ting du låner må leveres tilbake innen avtalt tid, ellers kan det bli purregebyr eller erstatningskrav dersom du aldri leverer tilbake.
Informasjon om lånetider, priser for purring og erstatning, og annen viktig informasjon finner du i bibliotekets lånereglementet.

Lånekort for ungdom 
Ved fylte 15 år regnes du som voksen på biblioteket, og lånekortet ditt kan oppgraderes fra lokalt lånekort til Bibliotekkortet (tidligere kalt nasjonalt lånekort) som gir flere muligheter. For å oppgradere lånekortet ved fylte 15 år må du fremvise gyldig legitimasjon til en ansatt i skranken på biblioteket.
 

Bibliofil  
Med lånekort kan du logge deg på Bibliofil. Bibliofil er en app som gir deg tilgang til en rekke tjenester rett fra mobilen: 

  • Ditt digitale lånekort. Lån med strekkode og PIN fra våre automater. 
  • Hele samlingen til biblioteket. I søkefeltet kan du søke både på forfatter og tittel for å se om vi har det du leter etter.  
  • Foreslå innkjøp. Finnes ikke det du leter etter i samlingen kan du også ønsker at vi kjøper det inn. 
  • Reservere bøker, spill og musikk. Nytt og populært materiale er ofte utlånt. Det vil si at du det kan ta en stund før de dukker opp i hyllene våre igjen. Still deg i kø for utlånt materiale ved å reservere det.  
  • Sjekke hvor lang ventetiden er på utlånt materiale. 
  • Bestill rett fra sofaen hjemme og plukk opp hos oss når du får beskjed om at materialet er klart. Du kan velge hvilke av våre bibliotek du ønsker å hente fra, på Hovedbiblioteket hentes reservert materiale i underetasjen. 
  • Forlenge lån. Ser du at du ikke når å levere materialet tilbake i tide kan du forlenge lån i appen.  

 

Ta kontakt med en ansatt om du har spørsmål om lån, Bibliofil eller om det er noe annet vi kan hjelpe deg med.