Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Brådypt av Elin Viktoria Unstad

av Silje Monsen Solsvik sist endret 2019-06-05T09:14:59+02:00
Spennende psykologisk thriller for ungdom
Elin Viktoria Unstad

Brådypt

Cappelen Damm, 2019

For tre måneder siden druknet Vilja, og var død i 23 minutter før hun ble vekket til live igjen. Livet hennes har ikke vært det samme siden dette. Etter traumet hun opplevde, går hun gjennom depresjon, angst og ikke minst hallusinasjoner.

En natt kommer det noen inn på rommet hennes. Hun våkner opp på en fremmed øy der en mann snakker til henne om noe hun ikke helt forstår. Alt blir deretter svart igjen, før hun våkner opp på bryggen like ved huset sitt allerede neste dag. Hun forventer panikk og full leteaksjon, men hjemme har ingen merket at hun var borte. De tror heller ikke på historien hennes. Det er jo ikke første gangen hun har "opplevd" noe dramatisk som viser seg å være hallusinasjoner, så både foreldrene og politiet tror det er det som har skjedd. Vilja begynner nesten å tvile på seg selv,  men hun velger å etterforske saken videre.

Brådypt er kalt en psykologisk thriller for ungdom. Elin Viktoria Unstad leverer en utrolig spennende av det slaget. Boken har noen forutsigbare vendinger, men lykkes i å være engasjerende, og i å skape en troverdig hovedkarakter. Beskrivelsene av drukningen og traumene Vilja opplever i etterkant er sterke. Forholdet til foreldrene og lillesøsteren, og ikke minst den gryende romansen hun var i gang med, blir satt på prøve.

Forfatteren klarer å balansere den uhyggelige stemningen med det idylliske bakteppet, et koselig tettsted ved havet, på en imponerende måte. Bokens oppbygging, som veksler mellom nåtid og tilbake til før drukningsulykken bidrar til å skape driv og gjør dette til en leseverdig thriller.