Hopp til hovedinnhold

Caraval

av Cathrine Dagestad Eikeland — sist endret 2019-07-31T10:09:06+02:00
Garber, Stephanie

Caraval

Aschehoug, 2017
barn

“Velkommen til Caraval! Den mest storslagne forestillingen på land og hav. Her inne vil dere oppleve flere undre enn de fleste mennesker gjør i løpet av et helt liv. (...) Men før dere tar skrittet helt inn i vår verden, må dere huske at alt er et spill.”

Helt siden Scarlett var liten, har hun skrevet brev til Legenden, en mystisk magiker som står bak den magiske forestillingen Caraval. I Caraval får publikum selv delta i forestillingen og muligheten til å vinne en stor premie: Et magisk ønske. Etter 7 år får Scarlett brevet hun har ønsket seg: en invitasjon til Caraval. Med hjelp fra den mystiske sjømannen Julian, reiser Scarlett og hennes søster Tella til Caraval, i håp om spenning og eventyr. Men Legenden har planer for de to søstrene, og som en del av spillet kidnapper han Tella. For å vinne Caraval, må spillerne finne ledetrådene som leder dem til Tella. Scarlett har ikke noe annet valg enn å spille for å vinne. I en verden der broer kan bevege seg, kjoler kan betales med hemmeligheter og klokker som blir til dører, blir det vanskelig å skille mellom fantasi og virkelighet.

Scarlett vet at det hele er et spill, men hvem kan hun stole på? Hvem er deltakere og hvem er skuespillere? Caraval er en bok full av magi, mystikk og kjærlighet. En trollbindende fortelling som det var vanskelig å legge fra seg.