Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

En merkelig hunde-hendelse

av silje — sist endret 2017-04-05T07:23:02+00:00
15 år gamle Christopher finner naboens hund død og bestemmer seg for å finne drapsmannen. Men for en gutt med Aspergers syndrom blir det en farlig ekspedisjon.
Mark Haddon

Den merkelige hendelsen med hunden den natten.

Random House UK, 2003, England
barn

Christopher Boone, den autistiske 15-åringen, hater fargene gul og brun og kan skrike ut i luften i timevis for en filleting. Han er helt håpløs i sosiale situasjoner, men er begavet i matematikk og kan alle landene i verden, inkludert hovedstedene. 

 
De eneste menneskene Christopher er komfortabel rundt er faren og hjelpelæreren Siobahn. Moren til Christopher døde av en hjertefeil to år tidligere da han var 13 år.
 
Hans evner i matematikk kommer til svært god nytte da han finner nabohunden død, og han selv blir beskyldt for ugjerningen. Siobahn foreslår at han kan skrive en novelle om det som skjedde med hunden som et skoleprosjekt (- og det er denne fortellingen vi får innsikt i).
 

Christopher sitt mål om å finne hundens morder viser seg å være vanskeligere enn først antatt.

Mens han prøver å avdekke hva som egentlig skjedde, blir det tydelig at det er flere mysterier i Christophers liv. 

 
Denne boken viser hvordan verden henger sammen for en med Aspergers syndrom. Den er skrevet fra Christopher sitt synspunkt, og teksten bærer preg av dette. 
 
Jeg vil anbefale denne boken til alle som har lyst å se livet fra en autist sitt perspektiv.
 
Anbefalt av Mikkel Storhaug 9. klasse Blokkhaugen skole.