Verden er en boble

av Cathrine Dagestad Eikeland — sist endret 2019-07-31T09:07:11+01:00
Nicola Yoon

Verden er en boble

Aschehoug, 2016
barn

Madeline har en ekstremt sjelden sykdom som gjør at hun ikke har et fungerende immunforsvar: Hun er rett og slett allergisk mot verden. Huset hennes er en steril, ren og hygienisk boble hun ikke kan bevege seg utenfor. Hun har aldri gått på skole, vært på kino eller hatt noen venner. Hun har ikke fysisk kontakt med andre enn moren, pleiersken Carla og av og til en lærer fra studiene som hun tar over internett. Madeleine kjenner ikke til noen annen tilværelse og aksepterer livet sitt som det er. Det forandrer seg den dagen en ny familie flytter inn i nabohuset. Gjennom vinduet ser hun Olly, og plutselig begynner Madeleine å lengte etter den verdenen hun ikke kan være en del av…

En vakker og gripende roman som holder tak i leseren fra begynnelse til slutt. Denne boken er et must for alle John Green og Rainbow Rowell fans.

Originaltittelen er Everything, everything, og boken er tilgjengelig på både norsk og engelsk. I fjor ble boken filmatisert, og hos oss kan du selvsagt låne filmen med samme navn.