Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2019-08-09T09:25:53+02:00
Bli med østenfor Nordnes og vestenfor Sandviken i Staalesens nye bergensfortellinger.
Torsdag 7. november 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

I dagens lunsj får du bli med inn i Konsul Smiths gate som ligger «østenfor Nordnes og vestenfor Sandviken». Gunnar Staalesen har latt seg fascinere av Kirsten Hetlands fire miniatyrhus fra Galleri Hetland. Elleve fortellinger har det blitt i høstens nye bok: Uglen på loftet.

Her blir du kjent med blomsterhandlersken Annemone Nielsen som har havnet i et uføre, kunstmaler H.P. Elgeseter som helt fra han var liten alltid har interessert seg for nakne damer, eller kanskje du foretrekker det mangfoldige klientellet på Munkestuen hos Peder Pallesen fra Lonevåg.

Til og med litt kriminalitet har Staalesen, ikke overraskende kanskje, smuglet inn i dette typiske bergensmiljøet fra sannsynligvis 1930-tallet. Her må heller ikke glemmes de som både statsministeren og kongen har nevnt i sine nyttårstaler: kjeftakjerringene. «Min mor va en ekte kjeftakjerring. Fra vindøget sitt hadde hon full kontroll med alt det som skjedde i gaten. Og hon visste te gje beskjed om det va nokke hon ikkje likte».

Saftige replikker, lun humor og utsøkte billedillustrasjoner. Ingen grunn te å sitte heme og kope. Hiv deg i kalosjene og kom på Litterær lunsj.