Glemt passord?   Registrer deg her.
av Alf Kåre Blindheim sist endret 2019-08-09T09:25:21+02:00
Pedro snakker om "Refrenger".
Torsdag 17. oktober 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Denne høsten er Pedro Carmona-Alvarez aktuell med en ny essaysamling. I Refrenger skriver han om sanger og stemmer, lytting og litteratur, identitet og biografi, samt om sin egen familie, om deres flyktningehistorie, og om hvordan musikk og nostalgi utvider og sementerer kollektiv og individuell hukommelse. I essayene undersøkes barnesangenes univers via søvnfigurer og historie, og amerikansk sangtradisjon med bakgrunn i sangere som Mercedes Sosa, Violeta Parra, Bob Dylan, Woody Guthrie, Leonard Cohen og Bruce Springsteen. Videre diskuteres møter med poeter som Alejandra Pizarnik og Anne Carson og romanforfattere som Roberto Bolaño, Gabriel García Márquez og Juan Rulfo.

Pedro Carmona-Alvarez debuterte i 1997 og har blant annet skrevet en rekke diktsamlinger, romaner og essay. For Og været skiftet og det ble sommer og så videre, mottok han P2-lytternes romanpris, men han har også fått flere andre priser for sitt forfatterskap.