Hopp til hovedinnhold

Barnas bokpris

Hvert år siden 2015 har vi kåret bergensbarnas favorittbok. Juryen består av elever på 6. og 7. trinn fra skoler i Bergen.

Alle de nominerte bøkene er tilgjengelig som klassesett for skoler i Bergen.Nominerte i 2023

Årets nominerte er Familien Brattbakk av Julia Kahrs, La skogen leve av Nora Dåsnes, Minus mamma av Endre Lund Eriksen og Mamma av Bjørn Ingvaldsen. 


Familien Brattbakk av Julia Kahrs kan kanskje best beskrives som en grøsser. Den handler om Sam som må flytte til Gørja for å unnslippe mobbingen på skolen. Gørja har flere ganger blitt rammet av stormer der barn har forsvunnet, så hvordan kan det være tryggere? 

La skogen leve av Nora Dåsnes er en tegneserieroman om å kjempe for de viktige tingene.  

Minus mamma av Endre Lund Eriksen handler om Miranda som har mistet moren sin i en ulykke og som får mistanke om at noe med den offisielle historien ikke stemmer.  

Mamma av Bjørn Ingvaldsen er en ordknapp roman om Olli som etter mange år i fosterhjem blir kontaktet av en mor han ikke kjenner lenger.  


Kortlisten til Barnas bokpris 2023

Fagjuryen har lest seg ned til en liste med ni titler som nå presenteres for tidligere jurymedlemmer fra Christi Krybbe, Slettebakken og Holen skoler. Mandag 5. juni avslører vi hvilke fire bøker som skal kjempe om å bli bergensbarnas favorittbok i høst, og den 5. juni åpner vi også forhåndspåmelding for 6. og 7. trinn. 


Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie handler om Nora som tvinges til å tilbringe sommerferien hos Mormor. Der møter hun Abbas som har smaragdgrønne øyne og en gripende familiehistorie. 

Minus Mamma av Endre Lund Eriksen handler om Miranda som har mistet moren sin i en ulykke og som får mistanke om at noe med den offisielle historien ikke stemmer.  

Kjæreste på pause av Mari Grydland en engasjerende fortelling om hva som kan skje når en ikke vil ha pause fra en kjæreste som vil ha pause.  

Familien Gnork av debutant Thoralf Fagertun er ei hylande morsom men samtidig sørgeleg fortelling om ein superviktig fotballkamp og sorgen over å miste ein venn.  

Familien Brattbakk av Julia Kahrs kan kanskje best beskrives som en grøsser. Den handler om Sam som må flytte til Gørja for å unnslippe mobbingen på skolen. Gørja har flere ganger blitt rammet av stormer der barn har forsvunnet, så hvordan kan det være tryggere? 

Revefarmen av Victor Nordahl er en tegneserieroman om den engstelige rødreven Ty som ved en feiltagelse blir satt i bur på en revefarm. I naboburet bor sølvreven Lukas som aldri har vært utenfor revefarmen. Om de skal leve sammen i frihet må begge overkomme sin egen redsel.  

La skogen leve av Nora Dåsnes er en tegneserieroman om å kjempe for de viktige tingene.  

Mamma av Bjørn Ingvaldsen er en ordknapp roman om Olli som etter mange år i fosterhjem blir kontaktet av en mor han ikke kjenner lenger.  

Oppskrift mot ånder som knuser ting handler om Henry og Katarina som opplever at kraftige vinder ødelegger omgivelsene hver gang de døde familiemedlemmene deres nevnes.