Barnas bokpris 2022 - informasjon til lærere

Som juryklasse for Barnas Bokpris får klassen lese 4 av de beste bøkene fra fjoråret og stemme frem sin favoritt. Vinneren av Barnas bokpris 2022 kåres i januar i 2023.

Prisens gang

Kick-off

Alle juryeklasser inviteres til Kick off på sitt lokale bibliotek. Dette avtales med ansvarspersonen på bydelsbiblioteket, kontaktinformasjon finns lenger nede.

Leseperiode

I september, oktober og november er det fokus på å lese og sette seg inn i bøkene. Biblioteket er opptatt av leseopplevelsene og lesegleden, derfor jobber vi med små selvstendige opplegg som barna kan gjennomføre digitalt etter at de har lest ferdig hver bok. Disse vil også bli publisert på denne siden.

Utforming av trofè

Juryklassene får være med å påvirke hvordan vinnertrofeet vil se ut.

I siste halvdel av oktober vil vi sende ut en oppgave i trofèdesign. Vi skal ha inn en ny designer i år som vil innvirke på prosessen. Elevene bes om å utforme et forslag i form av en plantegning eller en modell. Det er strålende om dere vil involvere lærer i kunst og håndverk slik at vi kan få bidrag i forskjellige former. Dere kan levere ett felles forslag, eller individuelt fra hver elev.

Avstemning

Selve avstemningen vil skje i desember og dere får mulighet til å stemme i hele uke 48. Avstemningen blir digital gjennom google.

Bokprisfest

Det blir direktesendt kåring på Youtube onsdag 18. januar 2023. Vi planlegger for en morsom og nervepirrende direktesendt festsending som alle juryklassene må få med seg! I sendingen blir det underholdende innslag fra forfatterne, og til slutt kåres vinneren av Barnas Bokpris 2022. Vi legger opp sendingen slik at den blir interessant for hele mellomtrinnet, også de som ikke har lest bøkene. Derfor håper vi at dere vil oppfordre kolleger til å la sine grupper se sendingen.

Tilgang på bøkene

Klassen kan få lese bøkene enten som bok eller lydbok. Dere får låne nok papirbøker til at alle elevene kan ha hver sin bok i hele perioden. Bøkene hentes på biblioteket skolen sokner til og skal være klare til henting i månedsskiftet. Dere avtaler med kontaktperson på bydelsbiblioteket, henting kan gjerne kombineres med Kick off.

Ingen av titlene finnes som fysiske lydbøker. Om dere har barn i gruppen som har rett på lydbøker fra NLB, er det lurt om dere melder inn behov til dem alt nå. Om dere har barn i gruppen som trenger lydbøker, men som ikke har rett på bøker fra NLB, kan dere låne de bøkene som forlagene har klare i bibliotekappen Bookbites. Budsjettene er begrenset, så for å sikre at juryen får låne vil vi gjerne ha melding på bokpris@bergenbibliotek.no om når deres elever kommer til å låne så vi kan frigjøre lisenser.

Vi anbefaler også at dere leser minst en av bøkene høyt for elevene.

De nominerte

Se video om Barnas bokpris 2022