Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Lene Olszeth sist endret 2019-02-04T09:20:44+01:00
Er du litt redd for at robotene vil ta over verden? Tenk hvis du kunne lære deg å programmere, så du kunne programmert roboter til å gjøre som du vil? Da kunne du gjort hva som helst. For eksempel tatt over verden.

 

Roboter (Magnus Holm, 2012) 

Les om alt roboter kan og ikke kan gjøre, og alle stedene du kan finne roboter. Engasjerende og variert, med mye informasjon for de nysgjerrige. For 8–14 år. 

Boken svarer blant annet på: Kan vi lage robotmennesker?

 

Build and program your own : Lego Mindstorms EV3 robots  (Marziah Karch, 2014)

Å programmere sin egen robot høres kanskje ut som noe du kan gjøre i fremtiden. Men du kan faktisk gjøre det nå. Lån et Lego Mindstorm-kit på biblioteket, og denne boken, som lærer deg alt du trenger å vite. 

Boken svarer blant annet på: Hvordan bygger jeg en Lego Mindstorm robot?

 

Spill- og dataprogrammering : en illustrert trinn-for-trinn-guide  (Carol Vorderman, 2017)

Denne boken skriver at koding har blitt kalt fremtidens språk, og hevder at de som forstår programmering får et stort fortrinn. Den forsøker å forklare koding og språkene Scratch og Python på en enkel og forståelig måte. For 9–16 år.

Boken svarer blant annet på: Hva er et programmeringsspråk?

 

Lær å kode : datakoding trinn for trinn  (Max Wainewright, 2017) 

Denne boken hevder at alle kan lære seg om datakoding, med innføring i språkene Logo, Scratch, Python, HTML og JavaScript. Instruksene gjør det lett å følge med, og det er til og med gøy å prøve seg. For 8–14 år.

Boken svarer blant annet på: Hva er egentlig koding?