Toaletthumor for barn

Gøye bøker om fis, bæsj og tiss.

Elefanten som ikke turte å prompe av Laurie Cohen 

Jonas som må prompe. Veldig prompe. I hans viltre fantasi diktes opp apokalyptiske forestillinger om hva som vil skje hvis han ikke klarer å holde den inne, men det viser seg at ingen merker noen ting Enda morsommere er det derfor når det kommer en bitteliten maur forbi som slipper løs en monsterfis

Artig og gjenkjennelig bildebok om motsetninger, unødvendige bekymringer og overdrivelser, fortalt med lite tekst og mye bilder (og mye promp) 

1, 2, 3 bæsj av Geraldine Collet

Denne bildeboken er en kombinasjon av å telle seg fra 1 til 10, og å nøye studere alle bæsjene de forskjellige dyrene gjør. Via rimende tekst går vi fra en ørliten maurlort til ti gedigne elefantekskrementer, der hvert tall får sin egen doble side med store tegninger. Midt i blinken for de med munndiaré som er i gang med å lære seg tallene, som gjerne også er nysgjerrig på hvordan hønemøkk, ekornavføring eller kattebæsj ser ut.


Den lille muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans av Werner Holzwarth 

En vakker dag stikker muldvarpen nesen ut fra jorden og i samme sekund dumper en bæsj ned på hodet hans! Dette er så frekt at muldvarpen bestemmer seg for å gå rundt (med lorten fremdeles på hodet) og spørre dyrene om det var de som gjorde denne grove gjerningenDyrene forsvarer sin uskyld med å demonstrere hvordan deres avføring ser ut, og ved hjelp av fluer løser muldvarpen mysteriet og tar sin lille, illeluktende hevn. 

En komisk og småabsurd bildebok som lar barn utforske hvordan bæsjen på bondegården ser ut. 


Bæ, bæ lure lam av Mark Sommerset

Lille Bæ er et lurt og utspekulert lam, men han kjeder seg. Kanskje vil det hjelpe å gjøre en rampestrek mot den lettlurte Kakle Kalkun, der han forsøker å selge lorten sin inn som lurepiller? Lurepiller er piller man blir lur av. Eller? Fortellingen er enkel, fortalt med søte og tydelige tegninger, og tørr humor.

For de som vil avslutte en humoristisk bok full av tøys og tull med litt for mange vers av bæ, bæ lille lam som handler om bæsj, er denne bildeboken midt i blinken.


Visste du at.. BÆSJ av Hanne Sigbjørnsen 

Visste du at et menneske bæsjer et helt badekar med bæsj hvert år? Denne faktaboken er ment for de som nettopp har lært seg selv å lese, med morsomme og uventede fakta om avføring. Enkel tekst og sjarmerende illustrasjoner sikter til å stimulere leseren fra oppslag til oppslag, og for hver nye side som vendes om kan man lese en ny spørresetning om bæsj. 

Med andre ord: boken leverer akkurat det du forventer av den.  


Tissemus av Reidar Kjelsen

Tissemus elsker å tisse. Han vil tisse overalt, og gjerne ekstra mye og ekstra langt. Kanskje på de andre dyrene også- men er den noe morsomt å bli tisset på? Uhøytidelig og lettbent om noe overdrevet og sært, skrevet med kun en setning på hver side. Til gjengjeld kan de ferskeste leserne glede seg over tisset som skvetter til alle kanter i variable illustrasjoner som leker med format.  


Da lise måtte fise av Arne Svingen

Denne boken handler om en gjenkjennelig hverdagssituasjon. Lise må veldig, veldig fise, mens hun er sammen med sine beste venner. Hun ser det for seg: hva de vil si, hva de vil kalle henne, og hva de vil gjøre. Alles blikk er på henne. Vil hun eksplodere ut i en saftig promp der hvor alle kan høre detSitter virkelig Lise og ruger på verdens største fjert? 

Denne boken er i Svingens gale verden, en serie med humorbøker for barn fra 6 år, som handler om alt som er sprøtt, morsomt og helt vanvittig.  


Do: ei stinkande reise gjennom bæsjens historie av Pia Strømstad 

Hva gjorde de i gamle dager, når de måtte bæsje og doen ikke var funnet opp? Hvis du er på et jagerfly eller i verdensrommet og må på do, hva gjør du da? Hvordan ser toalettets fremtid ut? Denne boken er et kreativt og morsomt dypdykk i doens historieDen svarer på alt du kunne tenkes å ha lurt på om dette hverdagslige problemet. Alle bæsjer, og et sted må alt ende opp, men denne utfordringen løses på litt ulike måter alt etter hvor i verden vi er og når i tiden vi er.   


Prompeboka: et leksikon om fjerter av Stine Dreyer og Hannah Dreyer 

Har du noen gang behøvd et leksikon som kunne fortelle deg forskjellen på en Fakkelfjert og en Hyggefis? I Prompeboka kan du lese hva som gjør en promp til en promp, og hvorfor noen (som Svolvelstinkeren) lukter grusomt, mens andre (som Gæversalven) er bare er høylytte. I en litt tørr tone, med sjarmerende tegninger, kan du lese deg gjennom prompetypene, le av de som kommer på uheldige tidspunkt, og reflektere sammen over hvorfor en god fis er så god til å bryte isen. 

En bildebok som kan leses lenge etter at man egentlig har sluttet med bildebøker.