Fantastisk fantasy

I denne spillelisten finner du filmer med boktips for barn og unge!

Her finner du boktips for barn og ungdom fra cirka 9 til 14 år. Tipsene kan brukes og deles fritt så lenge det opplyses om kilder. Alle filmene er samlet på bibliotekets YouTube-kanal for barn BOBTV Junior. Se andre spillelister.

Vil du høre en av bøkene som lydbok? Sjekk om den er ledig i vår e-bok app Bookbites. Har du eller barnet ditt utfordringer med lesing kan dere ha rett til å låne gjennom Norsk lyd- og blindeskriftsbiliotek.  Alma Freng og solfangerne - Ida Tufte Michelsen. Møt solfangerne og bli med i kampen deres for overlevelse. Dette er første bok i den fantastiske og spennende bokserien om Alma Freng. Serien om Alma Freng kan lånes her.


Ishavspirater - Frida Nilsson. et forblåst og kaldt landskap kidnappes lillesøsteren til Siri av ishavspirater. Ingen er modige nok til å ta opp jakten på piraten Hvithode. Bortsett fra Siri selv, for hun har en lillesøster å redde. Lån Ishavspirater her.
Villheks - Lene Kaaberbøl. Clara trur ho er ei heilt vanleg jente som lever eit heilt vanleg liv. Men då ho blir klort i fjeset av ein svart og gigantisk katt, er ingenting lenger som det var. Serien ”Villheks” handlar om Clara, hennar kjærleik for dyr og hennar kamp for å overleve som villheks i ei verd der tryllekunst ikkje er barnemat. Fantasy for mellomtrinnet. Du kan låne bøkene på bokmål og nynorsk her.


Fremmedsteds reisebyrå - L.D. Lapinski. Tenk om det gikk an å reise ikke bare til nye land, men til helt nye verdener? Tolv år gamle Flikk Høst har flyttet til en ny by med familien. På den aller første dagen i ny by oppdager hun et slitt, gammelt byrå, som viser seg å være fantastiske og magiske Fremmedsteds Reisebyrå! Bøkene i serien kan lånes her.